MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Na izbrano temo Varnost na spletu sem izdelala Power point predstavitev, da bi osvestila o pomembnosti varne uporabe dandanes največjega vira informacij ter komunikacije – spleta. Predstavitev je namenjena ljudem vseh starosti, ki se v svojem življenju srečujejo s tovrstno tematiko vendar so primarno moja ciljna publika otroci ter mladi, saj so bolj občutljivi na vplive prevar, ki se dogajajo na spletu. Vedno več otrok začne z zgodnjimi leti posegati po računalniku ali mobilnem telefonu, kjer pridejo v stik z najrazličnejšimi lažnimi ponudbami, nevarnimi neznanci itd. Ravno zaradi tega se mi zdi zelo pomembno, da izobraževanje o varni rabi interneta vključimo v osnovno šolo. V svojo predstavitev sem vključila nasvete o zaščiti lastne zasebnosti, odnos do socialnih omrežij ter kako najbolje zaščititi računalnik oz. mobilno napravo. Namen predstavitve je, da na kratko mladim poda nekaj nasvetov in osnovnih stvari, ki jih lahko naredijo doma, da si priskrbijo boljšo zaščito pred samim spletom.

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno 4.0 Mednarodna.

Uporabljeni viri, orodja, aplikacije in programi:

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Pri tem projektu sem se naučila izdelati bolj zanimivo predstavitev z uporabo gif animacij, poleg tega sem se naučila dodati video v power point predstavitev, ki pred tem projektom nisem znala.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Če bi imela več časa bi se sigurno bolj poglobila v kreativnost celotne predstavitve in jo popestrila z več sličicam ter dodala še kakšno animacijo ali zvočno datoteko.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila oblikovanju gif animacije ter pisanju celotne vsebine predstavitve.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Svoje delo ocenjujem kot uspešno, saj sem v predstavitvi zajela vse komponente naloge in tudi na kratko ter dovolj informativno predstavila tematiko na način, ki bi moji izbrani ciljni publiki vzbudila zanimanje.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Pridobljeno znanje bom sigurno uporabila pri bodočem delu. Pri projektu sem spoznala veliko novih tehnik oblikovanja predstavitev in virov, programov za še boljše predstavljanje tematike. Z znanjem bom otrokom ustvarila boljše vizualne predstavitve in jim tako povečala pozornost, da si bodo snov lažje zapomnili. Znanj, ki sem ga dobila pri projektu me bo spodbudil k večji kreativnosti pri ustvarjanju predstavitev.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Pri projektu mi je bilo najljubše ustvarjanje celotne predstavitve. Najmanj všeč pa mi je bilo dodajanje licenc vendar se zaveda, da jih je zelo pomembno dodati iz razlogov zaščite, ki je tudi tema moje predstavitve.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? V definiciji projekta ne bi nič spremenila, saj so bila navodila podana jasno in mi obenem dala svobodo pri ustvarjanju kreativnega izdelka.

Avtor: Sonček

Mentor: mag.  Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

Študijska smer, predmet in letnik: Razredni pouk, IKT v izobraževanju, 1. letnik

Univerza in fakulteta: Univerza v Ljubljani: Pedagoška fakulteta

19. 8. 2020

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno 4.0 Mednarodna.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost