Multimedijska predstavitev – spletni bonotn

Izdelala sem predstavitev na temo Spletni in mobilni bonton. Spletni bonton je ravno tako pomemben kot “običajni” bonton, sploh v času, ko ima (skoraj) vsak človek svoj telefon, veliko jih ima tudi svoj računalnik in toliko ljudi dnevno uporablja družbena omrežja. Ogromno je primerov, ko ljudje doživljajo stres, tesnobo in zbolijo za depresijo, ali še celo kaj hujšega, vse zato, ker so žrtve spletnega nasilja ali je bila zlorabljena njihova zasebnost in osebni podatki.

Večkrat se ne zavedamo, kako pomembno je, da ima človek empatijo, spoštovanje, je prijazen, strpen tudi na spletu, se ne vključuje v nasilje na spletu, ga s tem spodbuja in širi, dokler sami ne postanemo žrtev. Prav zato menim, da je ozaveščanje o tem res ključno. Predstavitev bi zato lahko uporabila v razredih osnovnih šol, srednjih šol, pa tudi kje drugje.

V predstavitvi so naštete glavne stvari, ki se naj jih ne bi počelo na internetu in stvari, ki bi bile boljše namesto tega. Upam, da s predstavitvijo publika dobi nek splošen vtis o spletnem in mobilnem bontonu, in da da misliti o posledicah, ki jih lahko zadamo osebi na drugi strani ekrana, če se bontona ne držimo. To je bil namreč moj glavni cilj predstavitve poleg tega, da ustvarim zanimivo in ne predolgo predstavitev.

Pri slikovnem gradivu mi je pomagala spletna stran Pixabay, moj glavni vir pa je na tej povezavi.

Licenca Creative Commons

Refleksija in samovrednotenje:

Pri projektu izdelave multimedijske predstavitve sem se naučila vstaviti video posnetek, spoznala sem možnost vstavljanja Smart art grafike. Če bi imela več časa, bi še sama izdelala kakšno dodatno sliko, ki bi jo nato dodala v prosojnice, da popestrim PowerPoint.

Največ časa mi je vzelo iskanje idej za nekaj zanimivega in pa ukvarjanje z detajli, saj sem želela, da je predstavitev privlačna. S svojim izdelkom sem zadovoljna in mislim, da bi biu dober primer predstavitve Powerpoint za dano temo.

Na svoji poklicni poti se bom zagotovo srečala še z veliko predstavitvami za v razred in morala bom vedeti, kaj je primerno, kaj pritegne pozornost in kako na primer vstaviti video ali podobno gradivo v samo predstavitev. Tekom študija pa bom seveda naredila še veliko Powerpointov.

Pri projektu mi je bilo najbolj všeč, da sem imela proste roke in bila ustvarjalna. Najmanj ljubše pa mi je bilo razmišljanje, če bo predstavitev zadostovala, če bo bila privlačna.

Glede definicije projekta se ne morem pritoževati, vse je bilo razumljivo podano.

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Petra Novak

Mentorici: mag. Alenka Žerovnik, dr. Irena Nančovska-Šerbec

informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

študijsko leto 2019/2020

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

19. 8. 2020

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost