Moja psička

Večino svojega prostega časa preživim s svojo psičko Lio. Je francoski buldog črno-bele barve. V primerjavi z drugimi predstavniki te pasme je zelo živahna in razigrana. Skupaj hodiva na sprehode v naravo, kateremu vedno sledi skupni počitek.

Z IKT-jem se najpogosteje srečujem na družbenih omrežjih ter na internetu na sploh. Ne znam si več predstavljati življenja brez e-pošte, ki mi velikokrat olajša komunikacijo. Že v gimnaziji smo snemali različne zgodbe za slovenščino in informatiko, kjer sem se srečala z movie makerjem. Tudi urejanje fotografij mi ni tuje, vendar zanje najpogosteje uporabim kar brezplačne ali pa že privzete aplikacije na telefonu. Na računalniku pa največkrat posežem po programih kot sta Word in Power Point.

Kot bodoča učiteljica bom IKT verjetno najpogosteje uporabljala za pripravo učnega gradiva, iskanje svežih informacij, predstavitev interakcijskih tem,… Če bom učila v višjih razredih (4., 5. razred) bom občasno svojim učencev snov predstavila kar preko Power Pointa. Danes je e-Asistent že praktično nepogrešljiv, zato se zavedam, da bom morala znati operirati tudi s tem programom. Po mojem mnenju se da z uporabo IKT pouk zelo lepo popestriti, omogoča nam tudi lažjo učno pripravo, vendar menim, da mora vsaj v nižjih razredih vseeno prevladovati klasičen način pouka, saj mu učenci lažje sledijo. Živimo v svetu, kjer otroci rastejo z IKT. Zavedam se, da me bodo lahko s svojim znanjem o IKT prekosili, zato se bom trudila ostati v stiku z napredno tehnologijo in jim z uporabo IKT pouk popestrila in olajšala.

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost