Uporaba IKT

Informacijsko – komunikacijska tehnologija je postala pomemben  del našega vsakdana, saj si ne znam zamisliti dneva brez uporabe tehnologije, naj bo to uporaba telefona, računalnika ali katerega drugega multimedijskega sredstva. Tehnologija nas spremlja na vsakem koraku, saj IKT ne pomeni zgolj uporabe računalnika, ampak nas spremlja tudi v trgovini, knjižnici, na poti v šolo in večjih mestih.

Sama sem se s uporabo informacijsko – komunikacijske tehnologije srečala že v prvi triadi v osnovni šoli, ko sem se pridružila računalniškemu krožku. Tam sem pridobila veliko znanja o uporabi programov, kot so: Word, Slikar, Powerpoint in drugi. Znanje, ki sem ga pridobila že v zgodnjih letih šolanja, se je pokazalo za zelo uporabno, saj mi je bilo kasneje lažje pisati seminarske in ostale domače naloge, ki so zahtevale uporabo tehnologije. V vsakdanjem življenju uporabljam predvsem programe, kot so: elektronska pošta, Instagram, Snapchat, Facebook, Youtube, Dropbox ter Word. Elektronsko pošto uporabljam predvsem za dopisovanje s profesorji in uradnimi osebami, medtem ko uporabljam Snapchat, Instagram in Facebook predvsem za dopisovanje s prijatelji in znanci. Program Youtube uporabljam za gledanje različnih posnetkov, nekatere med njimi uporabim tudi pri predstavitvi seminarskih nalog. Za pisanje seminarskih nalog uporabljam Word, medtem ko za njihovo predstavitev uporabljam Powerpoint. Program Dropbox uporabljam za deljenje fotografij, posnetkov in dokumentov, kadar so ti preveliki za pošiljanje prek elektronske pošte.

Kot bodoča učiteljica se bom potrudila biti v stiku s sodobno informacijsko – komunikacijsko tehnologijo, ter učinkovito posredovati to znanje učencem. Zavedam se, da so današnji otroci bolj v stiku s sodobno tehnologijo, kot smo bili mi. Pri svojem delu bom uporabljala programe, kot so: Word, E-Asistent, elektronska pošta, Google in Pinterest. Za pisanje učnih priprav, načrtov in preverjanj znanja, bom uporabljala Word. Za komunikacijo s starši in ostalimi učitelji, bom uporabljala elektronsko pošto in E-Asistent, ki ima več namenov, in sicer za komunikacijo med starši in učiteljem, ter za vpisovanje ocen in odsotnosti od pouka. Za iskanje idej za likovni pouk, bom uporabljala program Pinterest. Za iskanje različnih slik, podatkov in drugih načinov za popestritev pouka, bom uporabljala Google. Pri uporabi informacijsko – komunikacijske tehnologije bom posvetila nekaj časa, da učence naučim o varni rabi interneta. Menim, da je informacijsko – komunikacijska tehnologija pri pouku zelo uporabna, saj lahko z njo popestrimo pouk in hkrati prikažemo različne stvari, ki so v učbeniku zgolj omenjene in si jih otroci ne morejo predstavljati.

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost