Digitalna zgodba VARNOST V PROMETU (Kos_MarinicZunic_Pintar)

VARNOST V PROMETU

Vem, naslov ni najbolj lep, a je pomemben. Saj govorimo o prometu in da moramo biti varni. Tudi naš prvošolček Levi, ki se je skupaj s sestrico odpravljal domov iz šole, se je moral nekaj naučiti o tem. Za domačo nalogo je dobil pobarvanko semaforja, ki jo mora pobarvati. A ker ni vedel točno kako si luči sledijo, je prosil za pomoč svojo sestrico Kleo. Vendar ko sta prišla do semaforja, se je skoraj zgodila nesreča.

Ali sta bila za nesrečo kriva Levi in njegova sestrica? Je prvošolček dokončal nalogo? Se je česa naučil? Zato si bomo pa morali skupaj pogledati video.

Kaj se bomo skupaj naučili iz tega videa? Predvsem to, da je potrebno biti varen na cesti. Skupaj s prvošolčkom ponovimo barve semaforja, kako si sledijo in kaj pomenijo. Poudarimo, da je za pešce in avtomobile drugačen semafor. Ponovili bomo tudi malo letne čase in kakšno vreme je ob tem času.

Levi in Kleo želita še otrokom sporočiti, da naj pazijo na cesti. Naj se držijo svojih staršev in se veliko naučijo od njih. Ko bojo starejši, bojo lahko že sami hodili v šolo in takrat bojo morali zelo paziti. A vendar naj se vseeno zabavajo.  Najbolj zabavno je, ko se skupaj s prijatelji odpraviš domov in se kdaj pa kdaj ustaviš na igrišču, da še malo poklepetate.  A vendar ne za dolgo! Da ne bojo starši skrbeli zanje.

Avtorice: Lucija Kos, Rebeka Pintar, Kleo Marinič – Žunič

 

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 728 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost