Pomembnost IKT-ja za nas zdaj in v bodočem poklicu

Če sem iskrena nikoli nisem bila ravno velika podpornica uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije, saj sem odraščala brez nje. Mnenja sem bila, da tega jaz ne potrebujem in da lahko funkcioniram tudi brez le-te. Od tehnologije me je v otroštvu spremljala samo televizija, v prehodu v mladostništvo pa sem se začela srečevati še z uporabo računalnika in telefona. Vedno sem imela precej negativne poglede na hitro razvijanje in napredovanje tehnologije, vse do zdaj.

V tem semestru sem pri predmetu IKT spoznala, da je znanje o uporabi tehnologije pomembno in da mi bo precej olajšalo delo pri mojem bodočem poklicu, saj se z napredkom tehnologije manjša naša vložena energija v delo. Uporaba IKT-ja mi bo v šoli omogočila vodenje evidenc prisotnosti ter ocen in olajšala iskanje informacij za pomoč pri delu. Poleg tega sem spoznala, da je tudi učence pomembno seznaniti s pozitivnimi učinki uporabe IKT-ja in jo čim več uporabljati pri urah, da se nanjo navadijo in se naučijo pravilno ravnati z njo. Mnenja sem, da so lahko šolske ure tako bolj zabavne, zanimive in razgibane. Seveda je učence pomembno seznaniti tudi z negativnimi učinki in jih naučiti varno in v zmernih količinah uporabljati IKT, saj je dandanes veliko ljudi, ki so odvisni od tehnologije in prekomerno posegajo po njej.

Glede na lastne izkušnje menim, da bi bilo koristno uporabo IKT-ja bolj intenzivno uvesti že v osnovni šoli, saj sem sama prišla na gimnazijo brez kakršnegakoli uporabnega znanja o IKT. V gimnaziji smo se v prvem letniku naučili uporabljati Word, Powerpoint, Excel, Slikarja in mislila sem že, da znam dovolj. Letos sem pri predmetu IKT spoznala, da sem se motila, saj se moram še veliko naučiti in tega se tudi veselim.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost