Uporaba IKT

Moje ime je Sara Zagoršek in sem študentka 1. letnika Pedagoške fakultete v Ljubljani.

Informacijsko-komunikacijsko tehnologijo uporabljam že zelo dolgo. Že kot majhen otrok sem gledala risanke na televiziji in igrala igrice na televizijo. Kasneje v osnovni šoli pa sem začela uporabljati računalnik. V prostem času sem igrala igrice, ki so bile dostopne na spletu. Za dopisovanje pa sem uporabljala Messenger. V višjih razredih osnovne šole pa sem računalnik potrebovala za pisanje seminarskih nalog in raznih predstavitev ter iskanje informacij. V 9. razredu sem izbrala izbirni predmet informatika, kjer sem se kar precej naučila o urejanju besedil. To mi je kasneje v srednji šoli zelo koristilo. Nekje v istem času sem začela uporabljati tudi mobilni telefon.

Danes uporabljam IKT še več kot v preteklosti. Nepogrešljiv je pri študiju, kjer uporabljam računalnik za pisanje seminarskih nalog in internet za iskanje informacij. Med tednom, ko sem v Ljubljani, uporabljam prenosni računalnik. Razen za namene študija ga uporabljam še za vrsto drugih stvari, kot so pisanje mailov, poslušanje glasbe, gledanje posnetkov, branje člankov, urejanje fotografij in družbena omrežja. Veliko uporabljam tudi mobilni telefon. Za pot pa velikokrat pogledam na Google Maps

Zagotovo mi bo IKT koristil tudi v prihodnosti kot bodoči učiteljici. Uporabljala ga bom za vodenje evidence ocen in prisotnosti, za pisanje priprav in za iskanje informacij. Pomagal mi bo tudi pri izvedbi učnih ur in jih naredil bolj pestre. Verjetno bom IKT uporabljala tudi za komuniciranje s starši. Kljub temu da ima uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije veliko prednosti pa menim, da je potrebna zmernost. Učence želim naučiti iskati informacije preko interneta, a jih tudi opozoriti na nevarnosti in spodbuditi, da posežejo tudi po knjigah, saj so kakšne informacije v njih bolj zanesljive kot tiste na spletu.

 

 

 

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost