Moja prva spletna objava

Sem Živa Sotelšek in sem študentka 1. letnika Pedagoške fakultete v Ljubljani.

Informacijsko-komunikacijsko tehnologijo uporabljam že zelo dolgo. Že preden sem hodila v osnovno šolo sem po televiziji gledala risanke, kasneje pa sem igrala tudi igrice na računalniku. Ko sem bila še v osnovni šoli na razredni stopnji računalnika nisem uporabljala veliko, le za igranje igric, saj je v tistem obdobju bolj prevladalo igranje v naravi. Ko sem prišla v 6. razred smo imeli na izbiro predmet Računalništvo, ki sem ga tudi izbrala, saj sem menila, da mi bo kakšna informacija več o računalništvu koristila v prihodnje.

Dandanes pa brez računalnika oziroma informacijsko-komunikacijske tehnologije skoraj da ne gre. Tehnologija se pojavlja na vsakem koraku, v šoli, v službi in podobno. Imam svoj računalnik, ki ga uporabljam za pisanje seminarskih nalog, za oblikovanje PowerPoint predstavitev, za iskanje informacij, za poslušanje glasbe  in uporabo družabnih omrežij.

Mislim, da mi bo IKT koristil tudi v prihodnje kot bodoči učiteljici. Uporabljala ga bom za vodenje evidence ocen in prisotnosti , za oblikovanje testov ter za iskanje informacij. Verjetno bom IKT uporabljala tudi za komuniciranje s starši. Kljub temu, da ima uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije veliko prednosti pa menim, da ima tudi kakšno slabost. Učence želim naučiti iskati informacije preko interneta, a jih prav tako opozoriti na nevarnosti, ki se jim lahko pripetijo oziroma se jim pojavijo.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost