Moja prva spletna objava

Sem študentka, stara 19 let. Poleg študija mi veliko pomeni moj prosti čas, ki ga preživim po svojih željah. Čas preživljam s fantom, prijatelji, v naravi, grem na sprehod po bližnji okolici, zelo rada pa sem zunaj, kjer se igram z mojimi domačimi živalmi- mačkami. Veliko se tudi ukvarjam z glasbo. Igrala sem violino in violo, sedaj pa po večini kitaro in ukulele. Skoraj ves čas pojem in poslušam glasbo, saj mi le-ta pomeni ogromno. Kar nekaj časa (predvsem poleti) preživim tudi pri sosedovih, kjer so trije majhni otroci, na katere čuvam. Na splošno mi delo z otroki predstavlja neizmerno veselje, zato sem tudi izbrala izobraževanje za ta poklic.

IKT tehnologijo sem do sedaj uporabljala predvsem v višjih razredih osnovne šole pri pripravi powerpoint predstavitev za različne naloge pri različnih predmetih, kot na primer glasba, angleščina, naravoslovje, v srednji šoli pa pri pripravi seminarskih nalog (uporaba worda, excela, powerpointa). IKT sem uporabljala tudi pri pripravi zaključne projektne naloge za maturo pri predmetu biotehnologija. Osnovni namen uporabe v vseh primerih je bil predstaviti neke podatke, ugotovitve na razumljiv in organiziran način, ali pa same podatke sploh pridobiti s pomočjo anket ali vprašalnikov. Z osnovami IKT-ja sem se malo bolj podrobno srečala v prvem letniku gimnazije pri predmetu informatika.

IKT tehnologijo bom pri svojem poklicu zagotovo precej uporabljala, saj se danes brez nekih osnovnih računalniških tehnik težko znajdemo. Uporabna bo pri samem zapisu učnega procesa (učne ure, izostanki, dejavnosti…) v dnevnik oz. e-asistent, pri pripravljanju učnega gradiva za učence, na primer priprava učnih listov, za pisanje vabil staršem, za komuniciranje med sodelavci po elektronski pošti ali po drugih oblikah, pri pripravi elektronskih prosojnic kot pripomoček pri poučevanju, ta tehnologija je uporabna tudi pri vodenju različnih evidenc (letni delovni načrt…). IKT tehnologija mi bo v splošnem služila kot pomoč in dodatek pri uspešnem in kvalitetnem poučevanju.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

 

400 x 400, velikost 192 KB

464 x 170, velikost 22,6 KB

406 x 406, velikost: 31,7 KB

 velikost: 2, 93 MB, 3024 x 4032

 velikost: 2,44 MB, 4032 x 3024

 velikost: 1,68 MB, 3024 x 4032

 

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost