Moja prva spletna objava

Moje ime je Martin in sem študent 1. letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Rad poslušam elektronsko glasbo.

Night, Festival, Club, Music, Techno, Concert, Lights

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

IKT sem začel uporabljati predvsem za namena učenja in izobraževanja. V PowerPointu sem izdeloval seminarske naloge, v Wordu pisal poročila, v Excelu pa izdeloval tabele podatkov, pridobljenih v anketah. Med tem pa sem na YouTubu poslušal glasbo. Kasneje sem začel uporabljati tudi socialna omrežja, kot na primer Facebook.

Menim, da lahko z uporabo IKT-ja zelo popestrimo in povečamo kvaliteto pouka. Dokazano je, da se otroci najučinkoviteje učijo, če učno snov sprejemajo preko več zaznavnih kanalov, tako da se mi zdi smiselno, da bi učitelji pri svojem delu uporabljati čimveč različnih pripomočkov (med katere sodi tudi IKT). Poleg tega pa lahko s pomočjo IKT-ja lažje sodelujejo s starši in ostalimi delavci v izobraževalnem sistemu.

Zelo pomembno se mi zdi to, da bi učitelji učence naučili, ne samo uporabljati IKT, temveč tudi kritično zaznavati in presojati. Dejstvo je, da je IKT zelo uporaben pripomoček, pomagalo in orodje v današnjem svetu, vendar pa ima tako kot vsaka stvar tudi negativne lastnosti in nevarnosti. Ker IKT močno posega v vsakdan posameznika, je po mojem mnenju naloga nas, bodočih učiteljev, da učence naučimo tudi “pravilnega” ravnanja z njo.

 

 

 

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost