Uporaba IKT

V današnjih časih mladi velikokrat slišimo od starejših: “Joj, spet si na telefonu!” Ja res je, živimo namreč v času zelo hitrega razvoja IKT in ta je postal del našega vsakdana.

Vsak dan, že navsezgodaj zjutraj mi na pomoč priskoči tehnolgija, ko na mobilnem telefonu zazvoni budilka in me opomni da je pred mano nov dan. Nekaj minut kasneje se znajdem na avtobusu in med vožnjo preverim, kaj se dogaja na socialnih omrežjih. Ko prispem v Ljubljano, na aplikacijo pogledam, kdaj pride mestni avtobus, ki me pelje do fakultete. Da pa čakanje hitreje mine, ponavadi poslušam kakšne zanimive debate na aplikaciji TEDx.  Čez dan opravim tudi kakšen telefonski klic in napišem kar nekaj sporočil. Če potrebujem knjigo in me zanima ali je v knjižnici sploh na voljo pa mi na pomoč priskoči moj “prijatelj” Cobiss. Ob večerih se lotim pregledovanja elektronske pošte. V prostem času pa rada poslušam glasbo na Youtubu ali pa posnamem kakšno fotografijo narave.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna.

Tako nekako torej izgleda moja uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije. Kot bodoča učiteljica razrednega pouka pa se zavedam, da me bo v prihodnosti IKT še bolj spremljal kot me trenutno. Danes v šolah praktično “vse” poteka v elektronksi obliki. Od upisovanja ocen v elektronsko redovalnico, uporabe e-Asistenta… hkrati pa se IKT tehnologija vse bolj uporablja tudi pri pouku. Naj se sliši še tako staromodno, sem sama še zmeraj velika zagovornica pisala in lista papirja. A kljub temu se zavedam pomembnosti uporabe IKT v razredih. Velikokrat nam lahko le-ta pomaga pri večji popestritvi učne ure, lažjem razumevanju določene učne snovi (videoposnetki, velik nabor fotografij), učenci lahko na spletu najdejo še dodatne vaje s katerimi si lahko pomagajo pri utrejavnju znanja itd.

Pametni telefoni, računalniki in ostale naprave so postali naši zvesti prijatelji, ki so zelo koristni in nam izredno olajšajo naša življenja. Vseeno pa ni nič narobe, če se v prostem času od njih malce oddaljimo in preprosto uživamo v trenutku, ko smo sami s seboj.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost