Dnevnik dela

V začetku aprila, smo se s sošolkama Katjo Turinek in Moniko Stržinar določili, da bomo za temo naše digitalne zgodbe vzeli pravljico, ki jo bomo rahlo priredili. Odločali smo se med pravljico Trije sinovi in Trije bratje. Pod naslovom Trije sinovi je v seznamu obstajala le ena pravljica, ko so pod naslovom Trije bratje obstajale kar tri. Izbrali smo si pravljico Trije bratje. Sprva sem bil mnenja, da vzamemo najzanimivejšo, ki je bila na našo žalost tudi najdaljša, oz. predolga, da bi iz nje lahko sestavili digitalno zgodbo. Odločili smo se za drugo. Digitalno zgodbo smo ustvarjali vsak posebej, kar pa smo naredili pa smo si takoj posredovali med sabo in prosili za mnenje.

19. aprila sem si vzel čas in prevedel pravljico. Ni mi vzelo veliko časa, saj je bila lahko berljiva. Pravljico sem posredoval sošolkama, ki  sta popravili še nekaj drobnih napakic.

Čez nekaj dni, približno 22. aprila je Monika sestavila približno sliko oz. skico kako bi naša digitalna zgodba sploh izgledala. S tem smo člani dobili boljšo predstavo in lotili smo se najpomembnejšega dela – sestaviti digitalno zgodbo.

Premišljevali smo sprva, kje oz. v katerem programu bi zgodbo sploh naredili. Po pogovoru z ostalimi sošolci smo se odločili za najlažjo, najučinkovitejšo, najpogostejšo in najhitrejšo izbiro – Story jumper.

Jaz sem se proti koncu aprila pozanimal, kako program Story jumper sploh deluje. Našel sem posnetek, kjer je bilo delo v Story jumperju lepo prikazano. To sem posredoval tudi sošolkama.

Katja se je naslednji dan lotila dela. Sprva je predvidevala, da bomo za zgodbo potrebovali okoli 20 strani, a smo kmalu dojeli, da nam ne bo uspelo razširiti zgodbo na toliko strani. Izoblikovala je naslovnico in prvih nekaj strani. Na teh nekaj strani je dodala tudi besedilo.

4. maja pa sem nastopil jaz. V Story jumperju sem si to popoldne dal duška. Naredil sem veliko strani in skoraj do konca pripeljal zgodbo, vendar ko sem ustvarjal besedilo sem se z glasovnim dopolnilom malce poigraval in s tem nasmejal soavtorici. Seveda je bilo to besedilo potrebno popravka.

Popravek je sredi maja naredila Monika, ki je v prejšnjem času malce lenarila. Poleg tega je še dopolnila moje strani z različnimi predmeti.

Potrebovali smo še konec zgobe in zopet je Katja pokazala, kako pridna je. Digitalna zgodba je bila končana, vendar ne popolnoma, namreč potrebovali smo še glasovni vložek, ki smo ga skupaj na večer prvega poletnega dne dodali v zgodbo. Dodali smo nekaj besed iz mojih ust ter nekaj glasov, ki jih vsebuje že Story jumper.

Digitalna zgodba z naslovom Trije bratje in s poučnim koncem je bila zaključena.

Zgodbo smo ustvarjali: Matic Vozlič, Monika Stržinar in Katja Turinek.

Ljubljana, 4. 6. 2019

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost