Moja prva spletna objava

Ime mi je Jaka. Sem študent prvega letnika Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.

Uporaba informacijsko komunikacijske tehnologije me spremlja že od samega začetka šolanja. V okviru raznih delavnic, izbirnih predmetov in drugega sem se v času šolanja v OŠ Šmarje pri Jelšah naučil osnove programa Microsoft Word, Exel, Power Point in Perzi. Ustvaril sem si tudi e-pošto in se spoznal z Googlovim Gmailom.

V gimnaziji sem svoje znanje programov Microsoft Office še nagradil, ter se naučil osnove programiranja v HTML jeziku. Kasneje sem se samostojno učil programiranja v jeziku Python, a sem ga hitro opustil. Vseskozi pa sem uporabljal različne spletne strani za iskanje informacij (Wikipedia ipd.), uporabljam spletne iskalnike, komuniciram s prijatelji in profesorji, skupna priprava ptt predstavitve (Google Sheets), deljenje fotografij in datotek preko oblaka (Dropbox, WeTransfer) in druge.

Pomembnost IKT vidim predvsem v informiranju tako učencev, kot staršev. Menim, da je glavna prednost tehnologije v predstavnosti, na lažji način vizualizirati tisto, kar nam ni uvidno. Informacijsko komunikacijska tehnologija pripomore k boljšem razumevanju in vizualizaciji. Poleg tega pa je IKT tudi zelo aplikativen v obveščanju staršev, vodenje evidence (orodja, kot so Easistent). IKT tako prinese hitro posredovanje sporočila in hiter odgovor staršev. Kot učitelj bom vsakodnevno zagotovo uporabljal elektronsko pošto, program Microsoft Word in najverjetneje tudi Easistent.

Teachers need to integrate technology seamlessly into the curriculum instead of viewing it as an add-on, an afterthought, or an event

-Heidi-Hayes Jacobs

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

 

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost