Moja prva spletna objava

Pozdravljeni!

Rada imam vroče poletne dni ter sončenje na plaži ob morju. Zvečer pa nadvse rada opazujem sončne zahode, ki imajo zame prav poseben čar. Želim si poučevati, zato obiskujem razredni pouk na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. V prostem času igram klavir, pojem in tečem. Moja najljubša jed je pad thai. Največ v življenju mi pomeni družina, prijatelji ter moja mucka Viki.

                                

IKT tehnologijo sem do sedaj uporabljala bolj v družabne namene. Največ časa preživim na Instagramu, uporabljam pa tudi Facebook, Messenger, Twitter ter Snapchat. Za šolske namene pa sem uporabljala tudi Word in Powerpoint. Pri pisanju seminarskih nalog predvsem Word, pri predstavitvah pa PowerPoint. Word sem se naučila uporabljati v prvem letniku gimnazije, pri pouku računalništva. V osnovni šoli sem se zelo malo srečavala z IKT tehnologijo, računalnike smo uporabljali bolj za zabavo (igrice).

Zdi se mi, da je IKT tehnologija zelo pomembna in bi jo morali predstaviti otrokom že zelo zgodaj. Živimo namreč v stoletju, kjer je uporaba tehnologije del našega vsakdana. Mislim, da bi učitelji morali več delati s tehnologijo, jo več vključevati v svoje ure. Pri IKT predmetu sem spoznala različna orodja, aplikacije in storitve, ki bi jih lahko uporabljala kot bodoča učiteljica. Z njimi bi pritegnila pozornost učencev, popestrila učne ure in jih modernizirala, z večpredstavnostjo pa bi vplivala na njihovo razumevanje in razvijala njihove učne sposobnosti.

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 

 

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost