DNEVNIK DELA – O prevzetni nevesti

11. 4. 2019 – 2 uri
Z izdelovanjem zgodbe smo pričele sredi aprila. Skupino smo sestavljale Pia Belak, Tina Jarc in Lia Ačkun. Naše prvo srečanje je bilo namenjeno izbiri zgodbe oziroma naslova. Odločale smo se ali si želimo posodobiti eno od danih pravljic ali si izmisliti svoj original. Izbrale smo si pravljico O prevzetni nevesti in se odločile za njeno posodobitev.

18. 4. 2019 – 3 ure
Drugo srečanje smo namenile predelavi originalne zgodbe v bolj moderno različico. Temu smo namenile 3 ure v knjižnici fakultete. Ker pa smo ugotovile, da bomo za to porabile več časa kot smo predvidele, smo se dogovorile za ponovno srečanje, da zgodbo končamo.

26. 4. 2019 – 2 uri
Še zadnje srečanje pred počitnicami smo izkoristile za končne popravke zgodbe. Ker so se bližale počitnice smo si razdelile sledeče naloge: Pia je bila zadolžena, da med počitnicami do konca izpopolni besedilo ter uredi slovnične napake; Tina je bila zadolžena za razvijanje ideje o tem kako bomo vključili zvok v našo zgodbo; Lia pa za grafični dizajn celotne zgodbe.

7. 5. 2019 – 3 ure
Po počitnicah smo se ponovno dobile v šolski knjižnici kjer smo prvo predstavile svoje načrte, ki smo jih ustvarile med počitnicami. Morale smo se odločiti kateri program bomo uporabljale za izdelavo naše zgodbe. Izbrale smo si program Storyjumper, saj se nam je zdel najbolj primeren za našo vizijo. Po nekaj popravkih naših verzij načrta smo končno prišle do zaključne verzije.

15. 5. 2019 – 2 ure
Ponovno smo se srečale v šolski knjižnici in pričele z ustvarjanjem zgodbe v Storyjumperju. Ker smo imele načrt že zelo dobro izoblikovan nam samo ustvarjanje ni vzelo preveč časa.

17. 5. 2019 – 1 ura
Ponovno srečanje in prebiranje naše digitalne zgodbe. Ker smo prišle do novih idej smo nekaj malenkosti še spremenile (sami liki, ozadje, kakšen zapis besedila … )

29. 5. 2019 – 3 ure
Dobile smo se pri Lii v stanovanju, kjer smo imele dovolj miru, da smo lahko posnele zvok za zgodo. Za to smo porabile nekaj več časa kot smo predvidele, saj je bilo zelo težko doseči zadovoljiv posnetek.
31. 5. 2019 – 4 ure
Naše zadnje srečanje je bilo namenjeno še čisto zadnjim popravkom v zgodbi ter izdelovanju zgodborisa.

Večino dela smo opravile vse skupaj, saj smo tako lahko vse izrazile svoje mnenje in uporabile več različnih idej.

Ljubljana, 5. 6. 2019

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost