Moja prva spletna objava

https://www.24ur.com/sport

Sem Laura Medle, študentka prvega letnika, smer razredni pouk. To smer sem si izbrala, ker me delo z otroki že od nekdaj veseli. Menim, da bom v tem poklicu lahko razvijala svojo kreativnost in odnos z ljudmi.  Zase bi rekla, da imam zelo rada šport, živali, ustvarjanje, preživljanje časa v naravi in potovanja.

(lasten vir)

Do sedaj sem bila v stiku z IKT tehnologijo v šolske namene predvsem z uporabo Microsoft Word, Excel in PowerPoint, največkrat za oddajo kakšnih poročil ali seminarskih nalog. V prostem času pa predvsem  socialna omrežja kot so Facebook, Instagram in podobno. Če česa ne vem, to vedno raziščem na internetu, saj se mi zdi to najbolj enostavno in najhitreje.

V pedagoškem poklicu se mi zdi uporaba IKT tehnologije izrednega pomena. Živimo v času tehnologije, ki se nenehno izboljšuje in nadgrajuje, zato je pomembno, da je v šoli ne zanemarjamo.  Prav tako pa nam to lahko obogati in izboljša naše poučevanje. IKT tehnologija nam omogoča večpredstavnost, kar pa ima pri učenju in razumevanju otrok velik vpliv. Pomembno je, da učenci učne vsebine spoznavajo skozi različne čutne kanale, saj menim, da tako lažje dobijo celostno sliko. Poleg tega pa je pouk kjer uporabljamo IKT tehnologijo zagotovo bolj pester in aktiven.  Pomembno se mi zdi, da pri pouku IKT tehnologijo ne uporabljamo samo mi, vendar tudi učence začnemo navajati nanjo. Skozi IKT tehnologijo so učenci lahko kreativni in postajajo tudi bolj samostojni.  Pri tem ne smemo pozabiti na varno uporabo.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost