Moja prva spletna objava

Pozdravljeni!

Sem Jana, študentka prvega letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Za ta študij sem se odločila, ker sem že od nekdaj sanjala o tem, da bom učiteljica, v zadnjih letih pa sem spoznala, da je to res delo, v katerem bom lahko uživala celo življenje. Zelo rada preživljam čas s svojo družino, sorodniki in prijatelji. V prostem času rada odidem v naravo, berem in ustvarjam. Za ročne spretnosti me je navdušila soseda, ko sem bila še zelo majhna in kadar imam čas, z veseljem vzamem kvačko v roke.

(vir: osebni arhiv)

S tehnologijo sem se prvič srečala v osnovni šoli. Na začetku mi je računalnik predstavljal le napravo, ki jo uporabljajo odrasli, jaz pa sem lahko igrala igrice. Kmalu pa sem spoznala uporabnost IKT tehnologije, saj smo tudi v šoli večkrat šli v računalniško učilnico in tam izvedli šolske ure. V zadnjih razredih osnovne šole in v gimnaziji pa je bilo vse več samostojnega dela, pisanje seminarskih nalog, referatov ter izdelavo predstavitev, za kar sem uporabljala predvsem programa Microsoft Word in Powerpoint. Še vedno IKT tehnologijo uporabljam predvsem za študijsko delo ter komunikacijo s prijatelji. Redno uporabljam e-pošto in Facebook, kadar imam čas pa obiščem tudi spletno stran Youtube in si ogledam kakšen video posnetek.

V poklicu učitelja je IKT tehnologija zelo pomembna in mislim, da bo čedalje bolj. Učitelj tehnologijo uporablja pri učnih urah za lažjo ponazoritev, popestritev pouka in motiviranost učencev. Prav tako pa tudi tudi za komunikacijo s starši in sodelavci. Tudi dnevnik in redovalnica sta sedaj elektronska. E-asistent je z organizacijskega vidika zelo olajšal delo učitelja. Poleg tega je pri delu učitelja pomembno, da tudi otroke vpelje v varno uporabo IKT tehnologije, s katero so in bodo obkroženi. Pri svojem delu bom poskušala tehnologijo smiselno umestiti v učni proces. Pri predmetu IKT v izobraževanju sem spoznala veliko programov (npr. Inkscape, StoryJumper, H5P …), ki mi bodo pri tem v pomoč.

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost