Moja prva spletna objava

Zdravo, sem študentka prvega letnika na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer Razredni pouk. To sicer ni bila moja prva izbira, ker sem najprej nekaj mesecev obiskovala Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Hitro sem ugotovila, da to ni bila prava odločitev in se lani ponovno vpisala sem. Tega ne obžalujem, saj me je poklic učiteljice  vedno veselil, ker rada delam z mlajšimi otroki. V prostem času gledam serije in se družim s prijatelji, v življenju pa si želim tudi veliko potovati.

Z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo sem se srečala že v osnovni šoli. Največkrat uporabljam programe Microsoft Word, Excel in PowerPoint. V teh programih sem svoje znanje tudi nadgradila preteklo leto na Ekonomsko-poslovni fakulteti. Uporabljala sem jih predvsem za šolske namene, kot so poročila, seminarske naloge in predstavitve. V njih sem urejala besedila, slike, vstavljala in izdelovala tabele in podobno.

Uporaba IKT se vedno veča in zato je tudi postala nepogrešljiv faktor v učiteljskem poklicu. Kot bodoča učiteljica bom lahko večino šolskega dela vodila preko računalnika, prav tako komunikacijo s starši. Otrokove ocene, pisanje opravičil, obvestil, vse to in še več lahko starši s pomočjo računalnika spremljajo od doma ali obratno, da učitelj obvešča starše.

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost