Moja prva spletna objava

Sem Teja in sem študentka 1. letnika Razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v  Ljubljani.  Končala sem biotehniško gimnazijo Grm Novo mesto. Za študij Razrednega pouka sem se odločila zato, ker zelo uživam v delu z otroki. Vsako leto sem tudi animatorka na Oratoriju, kjer cel teden preživim v njihovi družbi in neznansko uživam. Sicer sem kot majhna deklica sanjala o tem, da bom veterinarka, saj imam tudi živali zelo rada, vendar sem kar kmalu ugotovila, ko sem pazila svoje nečake, da je to moja velika strast. Zelo rada se ukvarjam tudi s športom. Moj najljubši šport je košarka. Sem oseba vesele narave in večkrat rade volje v roke primem svojo diatonično harmoniko in zaigram nanjo. Študij Razrednega pouka mi je zelo všeč, saj obsega vse  predmete, ki me zanimajo. Zelo mi je všeč, da se v sklopu glasbe učimo pravilnega petja in igranja na klavir.

Vir: Pixabay

Vir: Pixabay

Do sedaj sem IKT uporabljala večinoma v osebne namene. V prostem času rada snemam tudi kratke igrane filme, zato sem že kar vešča različnih programov montiranja filmčkov, kot so Movie Maker in pa Corel Video Studio X9. Filmčke sem začela snemati skupaj z bratrancem v 6. razredu osnovne šole. Sprva le za hobi, kasneje sem se pa udeležila tudi kakšnega filmskega natečaja, kjer sem za filma z naslovom Pobeg in Pastirci prejela tudi nagrado. Poleg tega IKT veliko uporabljam zaradi šolskih obveznosti.

Zelo sem se razveselila, ko sem izvedela, da imamo predmet IKT tudi v sklopu študija, saj menim, da je uporaba IKT zelo pomembna v bodočem poklicu profesorja razrednega pouka. Digitalna tehnologija nam namreč omogoča lažje komuniciranje s starši, ostalimi učitelji in sodelavci ter vodstvom šole in v ta namen, bom vsekakor tudi sama uporabljala IKT. Poleg tega ima IKT velik pomen tudi za učence, saj jih tako lahko veliko boljše motiviramo za delo, saj lahko sami veliko naredijo in se pri tem učijo tudi uporabljati tehnologijo. Poleg tega jim z uporabo IKT lahko stvari bolj nazorno pokažemo in na ta način popestrimo pouk ter tako dosežemo večje razumevanje pri otrocih.

Da povzamem, uporaba IKT je vsekakor zelo pomembna v današnjem svetu tehnologije in stalnega napredka.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost