Digitalna zgodba: Slončica Eli

Za našo digitalno zgodbo smo ustvarile lastno zgodbo.

Zgodba govori o slončici, ki že prvi šolski dan poskrbi za zabavo celega razreda, no skoraj celega. Eli ima namreč zelo velika ušesa, ki jo dostikrat ovirajo pri gibanju in s tem spravljajo v zadrego. Z nesrečo, ki se ji pripeti takoj ob vstopu v šolo, si nemudoma priskrbi status izobčenke. Na Elino veliko srečo, je učiteljica Brigita v otroštvu izkusila podobno izkušnjo, zato s slončico sočustvuje in se zaveda pomembnosti dejstva, da se Eli počuti sprejeto. Učiteljica z zgodbo iz otroštva učence spodbudi k razmišljanju o morebitnem neprimernem vedenju. Sošolci se Eli opravičijo in tekom dneva ugotovijo, da je vsaka drugačnost lahko prednost.

Z zgodbo smo skozi živalski svet hotele drugačnost prikazati, kot nekaj dobrega, bodisi je to telesna ali kakršna koli druga drugačnost. Zgodba je primerna za otroke vseh starosti, saj smo prepričane, da se prav v vsakem »razredu« najde kakšna Eli.

Book titled ''
!function(){function d(){“undefined”==typeof SJMakeBookOpenLightBox?–c>0&&setTimeout(d,100):SJMakeBookOpenLightBox()}function e(){/in/.test(document.readyState)?setTimeout(e,9):d()}var a=”https:”==document.location.protocol?”https:”:”http:”;if(“undefined”==typeof SJScriptLoaded){window.SJScriptLoaded=!0;var b=document.createElement(“script”),c=80;b.src=a+”//www.storyjumper.com/script/storyjumper-embed.js”,b.async=true,b.setAttribute(“defer”,””),document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(b),e()}}();
(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost