Moja prva spletna objava

Živjo, sem Andraž in letošnje leto je bilo zame polno novih doživetij in izkušenj. Prvič sem živel stran od staršev saj prihajam iz Šoštanja in se vsakodnevna vožnja v Ljubljano in nazaj preprosto ni splačala. Živeti sam in biti odgovoren zase sem si želel biti že odkar sem prišel na srednjo šolo a kljub temu je bilo letošnje leto, ko se mi je želja le izpolnila in sem šel živeti sam v Ljubljano precej drugačne kot sem si pa predstavljal da bo, saj je bilo veliko bolj naporno kot sem si mislil. V prostem času se ukvarjam z športom saj sem pomočnik trenerja v KK Elektra Šoštanj. Pravtako pa imam rad glasbo in imam končanih 6 let klarineta in 4 leta saksofona. Zelo rad potujem in spoznavam nove konce sveta in kulture saj menim da se z interakcijo z drugimi ljudmi naučimo največ tako o sebi kot tudi o drugih. V prihodnosti bi rad prepotoval čim večji del sveta in za potovanja in šport navdušil čimveč mladih saj semizdi da tako šport kot potovanja in glasba pripomorejo k bolšemu počutju.

Za Pedagoško fakulteto sem se na nek način odločil že po osnovni šoli saj sem si od malega želel delati v vrtcu ali v šoli, kljub temu pa sem na vpisnico lani Pedagoško fakulteto vpisal šele pod tretjo možnost saj sem želel priti na Fakulteto za šport. Ko mi le to ni uspelo sem bil vesel da sem bil sprejet na razredni pouk na PEF saj je to vseeno bila moja želja že od malih nog. Za delo z otroci sta me navdušila predvsem nečak in nečakinja s katerima sem vselej rad preživljal veliko časa in se z njima igral pravtako pa prevzel odgovornost nad njima katero sta mi zaupala brat in sestra.

S pravim delom z otroci sem se srečal lani na Pikinem festivalu ko sem opravljal delo animatorja in Pikinega pomočnika. To delo mi je blo zelo všeč saj me veseli, ko se otrok s tvojo pomočjo nauči nekaj novega. Menim da imajo učitelji in učenci prav posebno vez saj učitelji, še posebej v prvih razredih, opravljajo poleg funkcije učitelja tudi funkcijo nadomestnega starša katera pa je izredno pomembna za otrokov/učenčev razvoj in ga zaznamuje za celo življenje. Vpliv učitelja na učenca sem doživel tudi jaz saj sem kot otrok imel velike težave v šoli. Bil sem mlajši in nisem dohajal svojih sošolcev pravtako pa sem po karakterju izredno živčna oseba kar je celotno situacijo še poslabšalo. Učiteljica si je zame vedno uzela čas in se z menoj pogovorila in mi razložila da ni nič narobe če česa še nezmorem in da se bom vsega naučil. Preden smo se z učiteljico po tretjem razredu poslovili sem se znebil vseh težav in še zdaj imava z to učiteljico dober odnos.

 

 

Dosedaj sem IKT uporabljal predvsem v obliki družabnih omrežij, ali pa v šolske namene pri izdelovanju raznoraznih predstavitev ali zapisov, tako da sem uporabljal predvsem programe Microsoft Word, PowerPoint in Excel. Drugače pa z IKT nimam veliko izkušenj. Kot bodočemu učitelju semizdi da je znanje o informacijsko komunikacijskih tehnologijah zelo pomembno saj naša družba in otroci povečini že bazira na internetu in da ljudje preživljajo veliko časa priklopljeni na mobilne naprave in socialna omrežja. Zato semizdi da je za učitelje zelo pomembno da poznajo in znajo uporabljati sodobno tehnologijo in raznorazne programe s katerimi lahko naučijo učence koristne uporabe interneta in računalnika ter mobilnih naprav, pravtako pa lahko pouk na ta način postane učencem dosti zanimivejši. To sem letos izkusil tudi na lastni koži ko smo pred predavanji s pomočjo programa menti v obliki kviza tekmovali med seboj in tako ponovili snov iz prejšnjega predavanja in vaj. Menim da bi bilo potrebno na tem področju še več dela tako z nami ki se na poklic učitelja pripravljamo tako kot tudi s tistimi ki ta poklic že opravljajo.

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost