Moja prva spletna objava

Živjo!

Moje ime je Maja. Stara sem 20 let in študiram na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Za študij razrednega pouka sem se odločila, ker imam zelo rada otroke in me delo z njimi veseli. Hkrati pa sem po praksi dobila potrditev, da je to res poklic katerega želim opravljati. Zelo rada imam živali in druženje s prijatelji. Doma imam psičko.

Licenca Creative CommonsCreative Commons License

Z digitalno tehnologijo sem se srečala že doma, vendar še bolj v osnovni šoli. Najprej z računalnikom, nato pa sem v 5.razredu dobila še svoj prvi mobilni telefon. Spomnim se da je bil zelo velik, debel in imel je tudi majhno anteno in od takrat so se telefoni ogromno spremenili. Tehnologija me je vedno zelo zanimala in že v osnovni šoli sem si izbrala za izbirni predmet informatiko, kjer smo se ukvarjali predvsem z Wordom, Powerpointom, Excelom in podobnimi.  Tudi v srednji šoli smo pri predmetu informatika počeli podobno. Sama sem IKT tehnologijo uporabljala predvsem za sprostitev in zabavo, hkrati pa tudi veliko za šolo in v izobraževalne namene.

Menim, da je IKT tehnologija zelo pomembna v poklicu učitelja, saj se pri pouku in v šolah vse bolj uporablja, hkrati tehnologija napreduje in učitelji bi morali biti s tem seznanjeni in bi jo morali uporabljati. Tudi učenci jo veliko uporabljajo in menim, da jim lahko na ta način popestrimo stvari pri pouku. Hkrati je učitelj zgled učencem in tudi zaradi tega bi moral dobro poznati IKT tehnologijo in moral bi jo znati uporabljati.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost