Moja prva spletna objava

Sem Tadeja Snedec, študentka prvega letnika razrednega pouka Pedagoške fakultete v Ljubljani. Za to smer študija sem se odločila, ker se dobro počutim v družbi otrok in jim rada pomagam, če česa ne razumejo. Rada imam živali in morje, doma pa imam hišnega zajčka.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna.

Z digitalno tehnologijo sem se srečala v osnovni šoli. Najprej z računalnikom, nato še mobilnim telefonom. Spomnim se, kako so se telefoni skozi leta spreminjali vse od velikih z malim ekranom do manjših z velikim ekranom. Danes se velikost zopet povečuje, nastale so tudi tablice in razni računalniki. Do sedaj sem IKT tehnologijo uporabljala predvsem v namen zabave in sprostitve, v zadnjih letih pa mi je služila tudi kot pomoč pri učenju, izdelovanja predstavitev, seminarskih nalog itd.

Menim, da je IKT tehnologija v poklicu učitelja zelo pomembna, saj mora učitelj znati hitro poiskati prave informacije o nečem, služi mu lahko tudi za izdelovanje raznih vaj, nalog, testov, …

Vsi se moramo prilagajati času v katerem živimo, učitelj pa je oseba, ki je zgled mnogim otrokom in tudi njihovim steršem. Če pa učitelj ne bi bil seznanjen z IKT tehnologijo, bi to dandanes lahko predstavljalo problem.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost