Moja prva spletna objava

Pozdravljeni!

Sem Barbara, študentka prvega letnika smeri Razredni pouk na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Sem tudi mlada mamica in tako večino svojega časa preživim s hčerko. Zelo rada hodim v naravo, še raje pa kaj dobrega spečem.

Informacijsko komunikacijske tehnologije so meni, tako kot večini ljudi na tem planetu, precej domače. Preprosto se jim ne moreš izogniti. In tako sem se tudi jaz že kot otrok srečala z njimi. V osnovni šoli sem računalnik pogosto uporabljala za iskanje neznanih informacij, izdelovanje PowerPoint predstavitev in kratkih filmčkov v programu Movie Maker. Udeleževala sem se tudi izbirnega predmeta računalništvo, kjer sem se naučila marsikaj koristnega.  V srednješolskih letih sem računalnik uporabljala predvsem za šolske obveznosti, včasih pa tudi za gledanje filmov in poslušanje glasbe.

Na pedagoški praksi sem spoznala, da je IKT vedno bolj vključen v pouk, tudi pri najmlajših osnovnošolcih. Mentorica ga je precej uporabljala za slikovna ponazorila, pa tudi, da so učenci lažje sledili nalogam v delovnem zvezku, ki je dostopen tudi na internetu. Ko sem bila sama v nižjih razredih osnovne šole se tehnologije še ni uporabljalo toliko in na takšen način, vendar menim, da bo v prihodnosti to postala temelja oblika poučevanja. S tem je olajšana komunikacija s starši, pouk in svojo razlago lahko popestriš oziroma dopolniš z zvočnimi in drugimi ponazorili, ob tem pa posredno postajajo učenci še računalniško pismeni, kar jim bo v življenju zagotovo koristilo. Zaradi tega so vsa izobraževanja v tej smeri nepogrešljiva in malone obvezna, če želimo kot bodoči učitelji kar se da najbolje izkoristiti ponujene tehnike poučevanja. Verjamem, da si bom kot učiteljica s tehnologijo veliko olajšala, menim pa tudi, da sta papir in pisalo vsaj v otrokovih prvih letih šolanja vseeno pomembnejša.

 

Vir: Pixabay

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost