KREIRAM SPLET

Pozdravljeni!

Dovolite mi, da se predstavim:

Moje ime je Larisa in sem stara 20 let. Ker imam rada otroke in poučevanje, sem se odločila za študij razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. V prostem času grem najraje na kakšen daljši sprehod v naravo, uživam pa tudi ob poslušanju glasbe in igranju odbojke ter namiznega tenisa.

Z IKT sem se seznanila v osnovni šoli, saj so nam učitelji velikokrat prikazovali nekatere dele učne snovi kar na spletu, tako so si malo olajšali delo, lahko pa so nam pokazali tudi izvedbo kakšnega poskusa, ki ga je bilo nemogoče izvesti zaradi pomanjkanja pripomočkov. V osmem razredu sem pri izbirnem predmetu računalništvo pobližje spoznala program PhotoFiltre, ki mi je bil v veliko pomoč pri urejanju družinskih fotografij. IKT pa nisem uporabljala le v šoli, temveč tudi doma, saj smo morali narediti veliko seminarskih nalog in menim, da brez IKT seminarske naloge ne bi bile dobro izpeljane.

IKT je po mojem mnenju za učiteljski poklic izjemnega pomena, sploh v teh težkih trenutkih, ko šolanje poteka na daljavo. Brez te tehnologije bi trenutno šolstvo propadlo, saj učenci ne bi mogli dobiti navodil in razlage snovi od učitelja, posledično pa bi se snov in neznanje učencev nabiralo vse do vrnitve v šolo, to pa bi povzročilo kaos. IKT pride prav tudi v šoli, saj si z njo učitelji olajšajo samo delo, na ta način pa lahko tudi učencem še bolj približajo snov in izboljšajo njihovo razumevanje.

 

Licenca Creative Commons

Ta projekt je zelo uporaben, v njem sem se naučila, kako v objavo vstaviti odprto ali zaprto spletno povezavo, sliko, ter ustrezno licenco, predvsem pa sem se naučila, kako sploh narediti svojo spletno objavo. Spremenila ne bi ničesar, saj sem objavo naredila po dolgem premisleku, vanjo je bilo vloženo veliko truda. Največ časa sem posvetila iskanju ustrezne slike, saj sem morala pri tem tudi upoštevati tudi ustrezne licence le te. Menim, da je moje delo izpeljano zelo dobro, saj mislim da sem upoštevala vse kriterije ocenjevanja. Pridobljeno znanje bom lahko uporabila čisto vsak dan, prav tako pa tudi tekom študija in v učiteljskem poklicu, saj je to znanje res zelo uporabno. Pri projektu mi je bilo vse zelo všeč, saj take stvari zelo rada počnem. V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, saj je bil zelo dobro zasnovan.

 

 

Avtorica: Larisa Peterlin
Mentor: Alenka Žerovnik
Nosilec predmeta: doc. dr. Irena Nančovska Šerbec
Študijska smer, predmet in letnik študija: razredni pouk, Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju, 1. letnik
Fakulteta: Pedagoška Fakulteta
Datum:  2. 4. 2020
(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost