Predstavitve-primerjava

Dandanes je uporaba multimedijskih predstavitev zelo razširjena in pogosta. Z njimi sem se srečevala že od otroštva, prav tako pa se bom tudi v prihodnosti v mojem bodočem poklicu. V nižjih razredih osnovne šole sem se z Power Pointom srečevala redko, v višjih razredih osnovne šole, kakor tudi v srednji šoli in na fakulteti pa dnevno. Sama sem uporabljala Power Point, Google Slides in Prezi pa še nikoli nisem uporabila, temveč le videla pri drugih.

Power Point je program, ki ima veliko prednosti, najdemo pa tudi kakšno slabost. Velika prednost je, da je za šolarje brezplačen, saj imamo paket Microsoft Office zastonj. Na drugi strani pa je za druge plačljiv, kar je slabost. Prednost je tudi, da ga lahko uporabljamo brez internete povezave, njegova uporaba pa je preprosta in z malo vaje lahko ustvarimo odlične predstavitve. Ima veliko funkcij in učinkov, s katerimi lahko naredimo predstavitev bolj privlačno in zanimivo, vendar ni velike možnosti za ustvarjanje kakor pri Prezi-ju. Še ena slabost je omejenost in manjša priročnost pri skupinskem ustvarjanju, je pa varen program, saj nudi možnost dodajanja gesla za dostop do dokumenta, prav tako pa obstaja tudi mobilna aplikacija in ga lahko uporabljamo tudi na telefonu.

Google Slides je brezplačen program, ki je zelo priročen pri skupinskem ustvarjanju, saj lahko člani hkrati urejajo dokument. Ima tudi varnostne funkcije. Lahko tudi pregledamo zgodovino izdelave dokumenta. Žal pa potrebujemo dostop do interneta za njegovo uporabo, prav tako pa nima veliko različnih učinkov in funkcij. Notri lahko vstavljamo le videe brez zvoka, vendar pa se vsaka sprememba samodejno shranjuje.

Prezi je program, pri katerem je osnovna naročnina brezplačna, ostale pa plačljive. Omogoča skupinsko ustvarjanje, zato je priročen pri predstavitvah z več učenci. Slabost je, da zanj potrebujemo internetni dostop, vendar lahko v tem programu dobro izrazimo svojo kreativnost, saj ima veliko različnih funkcij. Vendar zaradi tolikšne izbire lahko tudi pretiravamo in odvračamo gledalce od vsebine, saj so osredotočeni predvsem na izgled predstavitve. Lahko dodajamo glasbo, slike in videe, vendar se moramo za uporabo programa registrirati.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost