10. KV: Predstavitve

Izmed vseh orodij za izdelavo predstavitev, najpogosteje uporabljam Power Point, vendar mi Google Slides in Prezi nista tuja. Google Slides je v bistvu okrnjena različica Power Point z veliko prednostjo: možnost urejanja v živo. Ta funkcija nam omogoča, da isto predstavitev hkrati online ureja več uporabnikov, med katere delimo predstavitev. Prezi, na drugi strani, pa nam ponuja čisto novo obliko predstavitev. Ker ni tako pogosto uporabljen kot Power Point, za izdelavo predstavitve v Preziju načeloma porabimo več časa.

Za uporabo Prezija se moramo prijaviti s posebnim uporabniškim računom, ki si ga ustvarimo samo za uporabo le tega, Google Slides pa uporabljamo s prijavo v google račun.

Prav tako je pomembno poudariti, da sta Google Slides in Prezi programa, ki sta na voljo zastonj, Power Point pa je plačljiv. Na to velikokrat pozabimo, saj je Windows Office pogosto že pred nameščen na računalnik, kar pa je všteto v njegovo ceno. Prezi nam pa poleg zastonjske variante ponuja še plačljivo.

Uporaba Power Point je mogoča tudi brez internetne povezave, vendar se naši izdelki ne shranjujejo v oblak in jih nimamo na voljo kjer koli na svetu, tako kot je to npr. pri Google Slides ali Preziju.. Prezi in Google Slides za svojo delovanje potrebujeta internetno povezavo. Slabost Prezija je, da so naši izdelki vidni vsem uporabnikom (če uporabljamo zastonjsko varianto).

 

 

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost