Primerjava orodij za izdelavo multimedijske predstavitve

Vsi se v procesu šolanja spoznamo z različnimi orodji za izdelavo prestavitev, sama sem največkrat uporabljala PowerPoint. S prehodom na fakulteto se vedno bolj poslužujem Google slides-a. Pri pouku informatike v srednji šoli sem se spoznala tudi s Prezi predstavitvami.

Na prvi pogled so vsa tri orodja, precej podobna, najbolj se od njih razlikuje Prezi. PowerPoint je med njimi najbolj poznan. Uporaba je preprosta, omogoča nam veliko kreativnega izražanja, uporabe raznih prehodov, vstavljanje multimedijskih gradiv, za njegovo uporabo ne potrebujemo internetne povezave. Slaba stran PowerPointa je, da je plačljiv, samo ena oseba lahko na enkrat ureja dokument in deljenje končnega izdelka ni najbolj preprosto, če se nam računalnik pokvari in nimamo datoteke nikjer drugje shranjene, do nje ne moremo več dostopati.

Google slides je zelo podoben PowerPointu, uporaba je preprosta, brez težav lahko PowerPoint pretvorimo v Google slides. Osebno mi je najbolj všeč  to, da je mogoče deljenje prestavitve z drugimi in jo vsi hkrati urejamo  in spremljamo spremembe. Predstavitev je shranjena v oblaku in lahko do nje dostopamo iz kateregakoli računalnika, kjerkoli in kadarkoli. Uporabljamo ga lahko z internetno povezavo ali brez, če prenesemo aplikacijo. Moramo pa imeti narejen google račun, vendar nam ta korak vzame le par minut.

Prezi nam od vseh treh omogoča največ kreativnega ustvarjanja, ima unikaten način predstavitve, omogoča deljenje z drugimi le z linkom, preprosto lahko PowerPoint pretvorimo v Prezi predstavitev. Ne zaseda nam prostora na trdem disku. Vendar ni najbolj poznan med ljudmi, marsikdo ga ne zna uporabljati, prav tako brez internetne povezave predstavitve ne moremo izdelati. Prezi Basic je zastonj, ostali paketi zahtevajo doplačilo.

 

 

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost