MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Lepo pozdravljeni!

Za svojo projektno nalogo sem izbrala spletni bonton, saj sem imela o tej temi največ predznanja. Menim, da je za otroke zelo pomembno, da so s to temo seznanjeni že zelo zgodaj, saj so obkroženi z raznovrstno tehnologijo. Mojo predstavitev bi namenila vsem generacijam, ki se želijo podučiti ali zgolj obnoviti svoje znanje o pravilih lepega vedenja na internetu. Zavedati se moramo, da pri uporabi mobilnega telefona in spleta veljajo pravila lepega vedenja, ki jim rečemo spletna/mobilna etika oz. bonton. To je dandanes izrednega pomena, saj nas lahko neprimeren način sporazumevanja privede v neprijetne položaje z resnimi posledicami. Vseeno pa lahko na spletu naletimo na sovražni govor, žaljenje, grožnje, resne konflikte, nasilne vsebine … Moj cilj je ozavestiti čim več ljudi o neprimernem vedenju na spletu, jim poskusiti razložiti, zakaj je takšno vedenje neprimerno, kam se lahko obrnejo, če na to naletijo ter jih podučiti o tem, kako naj bi se obnašali na internetu. Moja predstavitev, ki sem jo izdelala v Google Slides-u zajema videoposnetek o bontonu, pravila obnašanja na spletu, ponazoritvene slike, navedena pa so tudi glavna neprimerna dejanja.

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

POVEZAVA NA VIRE, UPORABLJENA ORODJA, APLIKACIJE IN PROGRAME

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

  1. V tem projektu sem prvič izdelala predstavitev v Google Slides-u, saj sem ga hotela preizkusiti. Uporaba ni zahtevna in je zelo podobna PowerPoint-u. Opazila sem, da ima na voljo manj različnih funkcij (animacij, prehodov …), a me to ni zmotilo. Navdušilo me je predvsem to, da se moja predstavitev sproti samodejno shranjuje.
  2. Sami izdelavi predstavitve sem posvetila kar precej časa, zato menim, da tudi, če bi si ga vzela še več, nebi spremenila nič konkretnega. Morda bi pri kakšni drsnici spremenila postavitev ali izbrala drugačno sliko.
  3. Veliko časa sem posvetila branju literature, saj mi to predstavlja temelje za kvalitetno opravljeno delo. Tako sem najprej prebrala obvezne priporočene vire, nato pa še sama poiskala nekaj spletnih strani. Dolgo sem iskala tudi primerne slike, saj jih program Pixabay nima veliko (za mojo temo).  Zaradi tega sem v iskalnik vnašala vse možne ključne besede v slovenskem in angleškem jeziku.
  4. Zdi se mi, da sem dobro povzela svoje zamisli in da sem predstavitev lepo pripeljala do konca. Sem mnenja, da sem bila dovolj natančna pri strokovnosti in izražanju. Upoštevati sem vse smernice, ki so bile zahtevane za izdelavo izdelka. Predstavitev je po mojem vsebinsko smiselna in narejena v mojem stilu.
  5.  V izdelavi multimedijske predstavitve sem uživala, saj gre za praktično znanje, ki ga bom lahko uporabila v prihodnjih predstavitvah pri različnih predmetih in tudi kasneje v poklicu v sklopu učnih ali razrednih ur, roditeljskih sestankov, raznih projektov … Pridobljeno znanje bom lahko uporabila  tudi v veliko izven šolskih dejavnostih.
  6.  Pri projektu mi je bilo najljubše sestavljanje, oblikovanje ter izpopolnjevanje končne predstavitve, ker pri tem enostavno uživam (rada sem kreativna). Nekoliko manj zabavno pa se mi je zdelo iskanje in branje literature ter delanje izpiskov (osnutka predstavitve), saj je vse skupaj nekoliko zamudno.
  7. Sam projekt je zelo zabaven in poučen, zato ga ne bi spreminjala. Edino kar me je malenkost zmotilo je to, da smo morali uporabiti obdelane slike ter vektorsko sliko iz prejšnjega projekta, saj nisem vedela kam jih umestiti, ker so se vidno razlikovale od ostalih slik, ki sem jih pridobila iz spletne strani Pixabay.

Avtor: Hana Zagorc

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik 

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani

Študijska smer: Razredni pouk,

Predmet: IKT

Letnik študija: 1.letnik

3. maj 2020

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost