Infografika

Ali veš kako lahko zaščitiš svojo digitalno identiteto?

Poglej TUKAJ!

 

Licenca Creative Commons

Postopek izdelave

1.Odpremo spletno orodje Canva in se regstriramo.

2. V zgornjem desnem kotu kliknemo Ustvari izdelek in nato Infogram.

Licenca Creative Commons

3. Na desni strani kliknemo Predloge, izberemo tisto, ki nam je najbolj všeč in nanjo kliknemo.

Licenca Creative Commons

4. Ko izberemo predlogo, vstavimo želeno besedilo. To naredimo tako, da s klikom na obstoječe besedilo tega označimo in nadomestimo z novim, lahko pa sami dodamo polje z besedilom s klikom na Besedilo in izberemo želen slog.

Licenca Creative Commons

5. Ko zapišemo besedilo, dodamo še elemente. S klikom na Elementi se nam odpre nabor, lahko pa jih poiščemo po tematiki s vpisom ključne besede v polje Išči ikone in oblike. S klikom na želeno ikono sem nam ta doda na infogram. Moramo ji le popraviti velikost in jo postaviti na mesto. To storimo tako da nanjo kliknemo/jo povlečemo.

Licenca Creative Commons

6.  Če želimo dodati svojo sliko, tako kot sem jaz svojo, ki sem jo izdelala s pomočjo programa  za izdelavo vektorske grafike, kliknemo Naložena vsebina in nato Naloži sliko ali videoposnetek. Prebrskamo med slikami na računalniku in jo naložimo. V infografiko jo vstavimo enako kot elemente.

Licenca Creative Commons

7. Ko smo zadovoljni s svojim izdelkom, ga le še prenesemo. Kliknemo na puščico Prenesi in izberemo Prenesite brezplačen osnutek z vodnim žigom.

Licenca Creative Commons

 

Uporabljeni programi

Viri

Refleksija in samovrednotenje

  1.  Pri tem projektu sem se prvič srečala z izdelavo infografike, tako da sem se naučila veliko novega, vendar mi naloga ni bila prezahtevna, ampak zelo zabavna.
  2. Za izdelavo infografike sem si vzela veliko časa in nisem hitela. Mogoče si ob priložnosti vzamem še več časa za raziskovanje možnosti, ki nam jih ponuja Canva, vendar izdelka ne bi spreminjala, saj mislim, da zadostuje vsem kriterijem naloge.
  3. Največ časa sem posvetila iskanju literature in besedila, ki bi ga zapisala na infogram. Čeprav sem prvič uporabbljala Canvo,  je bila edina zamudna stvar brskanje med možnostmi, ki jih ponuja.
  4. Menim, da izdelek zadostuje danim kriterijem.
  5. Znanje o izdelavi infograma mi bo zagotovo koristilo za popestritev učnih ur, učilnice, prav tako pa za izdelavo plakata ali vabila.
  6. Najzabavnejši del projekta je zagotovo bila sama izdelava infografike, manj zabaven pa iskanje literature.
  7.  Same definicije projekta ne bi spreminjala. Všeč so mi razpisane teme in naloge.

 

 

Avtorica: Lena Zorman

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, Razredni pouk

IKT, 1. letnik

7. 5. 2020

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost