Multimedijska predstavitev

VARNOST NA SPLETU

Tema moje multimedijske predstavitve je varnost na spletu. Za to temo, sem se odločila, saj nam je uporaba interneta zelo blizu. Vsakodnevno oz. večkrat dnevno iščemo informacije preko spleta, se pogovarjamo s prijatelji preko družbenih omrežji, spoznavamo nove osebe, iščemo informacije o drugih osebah,  … Premalokrat pa se zavemo vseh pasti, ki nam jih ponuja srfanje in uporaba različnih aplikacij. Ozaveščanje o varni uporabi interneta se mi zdi zelo pomembna.  Zaradi ne upoštevanja  pravil se lahko pripetijo huda kaznjiva dejanja. Varnost na spletu je zelo široka tema in tako vključuje prav vse teme, ki jih imamo na voljo za izdelavo izpitnih nalog. V moji nalogi sem s pomočjo Google slides naredila interaktivno predstavitev, ki  je namenjena  otrokom, staršem in učiteljem. Vključuje pomembne informacije o uporabi interneta in služi kot odskočna deska za nadaljno raziskovanje o spletni varnosti. Cilj naloge je bil, da se ponovno spomnemo pomembnosti spletne varnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Licenca Creative Commons

MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Uporabljeni viri, orodja, aplikacije in programi:

 

 

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Med izdelavo tega projekta sem prvič uporabila Google Slides. Pred izdelavo predstavitve sem morala pregledati veliko spletnih strani in virov, da sem našla kar se da kakovostno vsebino. Vse znanje, ki sem ga pridobila sem spravila v predstavitev, kjer sem naštela le oporne točke. Želela sem, da s čim manj besedami bralcu članka prikažem bistvo. Prav tako sem se naučila vdelati predstavitev v objavo.

Za nalogo sem porabila res veliko časa, saj sem naredila predstavitev tako kot sem si zadala. Verjetno nebi spremenila ničesar.

Največ časa sem posvetila izdelavi predstavitve v Google Slides, saj sem potrebovala veliko informacij. Pri iskanju le teh sem morala biti pozorna, saj sem v kar nekaj informacij podvomila.

Svoje delo ocenjujem kot uspešno opravljeno, saj do informacije verodostojne in predstavljene na način, ki je bil podan. Držala sem se vseh navodil.

Med študijem in kasneje mi bo znanje koristilo. Uporabila ga bom  pri opravljanju poklica učiteljice razrednega pouka , saj bom učence seznanila kaj je to  varnosti na spletu, saj postaja uporaba spleta vedno bolj pomembna tudi za mlajše otroke. Uporabila pa bom tudi znanje o izdelavi različnih multimedijskih predstavitev, ki so dandanes ključen del pedagoškega procesa in zanimivejše za udeležence.

Pri projektu mi je bilo najljubše to, da sem lahko v predstavitvi uporabila svoje slike in mi jih ni bilo treba iskat po spletu.

Pri celotnem projektu pa ne bi spremenila nič, saj so bila tako navodila in naloge dobro zasnovane.

Avtor: Mateja Balant

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Predmet: komunikacijsko-informacijske tehnologije

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 7. 5. 2020

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost