Multimedijska predstavitev

Za svojo projektno nalogo sem izbrala SPLETNI BONTON. V ta namen sem tudi izdelala krajšo multimedijsko predstavitev, v kateri je predstavljeno kaj je spletni bonton, pravila, ki se jih moramo držati na spletu ipd. Prav tako je podanih nekaj podatkov iz Slovenije glede spletnega nasilja ter kam se lahko obrnemo po pomoč v dani situaciji.

Namen te predstavitve je ozavestiti pravilno obnašanje na spletu, saj se prepogosto dogaja, da se znajdemo v vlogi žrtve spletnega nasilja. Še posebno so tej vrsti spletnega nasilja podvrženi mlajši kot tudi mladi odrasli.

Ta predstavitev je namenjena mladim (predvsem osnovna šola), ki mogoče še niso tako seznanjeni z bontonom na spletu in se mogoče ne zavedajo resnosti njihovih objav.

 

Cilji, ki sem si jih postavila:

– ozavestiti pomen spletnega bontona,

– narediti predstavitev privlačno za občinstvo ter

– pridobiti veščine vstavljanja videoposnetkov in slik v predstavitev.

***

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

***

Za izdelavo predstavitve sem uporabila Microsoft PowerPoint, nato pa sem predstavitev pretvorila v Google Slides.

Za izdelavo vektorske slike (11. prosojnica) sem uporabila program Inkscape, za ostali dve sliki na prosojnici 3., 4. in 11. pa sem uporabila program Photoscape.

Za izdelavo videoposnetka stop motion pa sem uporabila program Wondershare Filmora.

***

REFLEKSIJA:

1. V tem projektu sem se naučila vdelati Google Slides v arnes objavo. Prav tako sem se naučila bolje estetsko narediti predstavitev, kot tudi sem nekaj novega zvedela o spletnem bontonu.

2. Če bi imela več časa, bi še malce izboljšala predstavitev, da bi bila še malce bolj privlačna za občinstvo.

3. Največ časa sem posvetila sami izdelavi predstavitve, saj se mi zdi ključno, da ne deluje monotono in posledično neprivlačno.

4. S svojim delom sem zelo zadovoljna, saj sem posvetila kar dosti časa za izdelavo celotno objavo. Predstavitev pa mi je zelo všeč, saj je dinamična.

5. To znanje mi bo v mojem poklicu prišlo zelo prav, saj bom morala učencem kdaj narediti predstavitev, ki bo morala biti privlačna, da bo delo potekalo bolj ”z veseljem”.

6. Pri projektu mi je bilo najljubše oblikovanje prosojnic, saj se lahko izraziš. Ni mi pa bilo všeč delati v Google Slides, saj ima veliko manj možnosti kot Microsoft PowerPoint in se je zaradi tega nekaj stvari spremenilo in sem jih morala popraviti.

7. Pri projektu bi morda spremenila to, da bi dobili še malo več smernic za estetiko in ne le za količino besedila na projnicah in katere barve so zaželjene, saj to nas večina že ve iz osnovne šole.

***

Avtorica: Kaja Bajc, 1. letnik razrednega pouka
Mentorica: ast. mag. Alenka Žerovnik
Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT)
Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
7. 5. 2020

***

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost