Multimedijska predstavitev

Izdelala sem kratko multimedijsko predstavitev z naslovom varnost na spletu. Verjetno veliko ljudi ne pozna definicije ali ne ve,  kaj pomeni besedna zveza spletna varnost, zato sem to na začetku predstavila, da se lažje orientiramo o čem bom govorila. Nato sem izbrala pet pomembnih nasvetov za varno uporabo spletnih omrežij, ki so danes tako pogosta in jih uporablja skorajda vsakdo. Za konec sem pripravila še videoposnetek, ki je namenjen predvsem staršem. Moj namen je, da spletne uporabnike opozorim na to, kako pomembno je biti previden na spletu, zato se je dobro držati navedenih nasvetov. Cilja publika so vsi spletni uporabniki, torej mlajši in starejši, ki uporabljajo spletna omrežja. Kot sem že omenila pa je zadnji video namenjen predvsem staršem, da vidijo, kakšne posledice lahko nosi objavljanje slik svojih otrok. Cilj predstavitve je, da bi nardila čim bolj nazorno in zanimivo, hkrati preprosto predstavitev in s tem vplivala, da bo ciljna publika v čim večjem številu upoštevala nasvete ter se s tem izognila mnogim nevšečnostim.

 

Licenca Creative Commons

 

Viri, uporabljena orodja, aplikacije in programi:

Refleksija in samovrednotenje:

  • Naučila sem se nove stvari kot so uporaba Google slide. To je bilo zame nekaj novega, saj še nikoli nisem izdelovala predstavitve s tem programom. Za vsako stvar sem se morala znajti, saj stoji malce drugje kot v Microsoft Powerpoint, na katerega sem bila do sedaj navajena.
  • Če bi imela še več časa, bi dodala še več gradiva in dodatne slide. S tem bi prikazala še več nasvetov in bolj podrobno predstavila temo.
  • Najdlje časa sem se ukvarjala z urejanjem besedila, kot je velikost, poravnava, barva itd. Urejanje teh detajlov vzame veliko časa, so majhni,a  čas kar leti. Tudi videoposnetek sem iskala dolgo časa, ker nisem vedela katerega uporabiti.
  • Delo sem opravila solidno, vem da bi bilo lahko še boljše, a vse to bi lahko prikazala, če bi imela več časa. Zato sem z delom zadovoljna in mu po danih navodilih nič ne manjka.
  • Pridobljeno znanje bom uporabila pri naslednjih predstavitvah na fakulteti, kakšnih seminarskih nalogah. V svoji poklicni poti pa pri predstavitvi kakšne snovi, ali na roditeljskih sestankih za starše kot pripomoček k temu.
  • Najljubše mi je bilo dodajanje animacij, to imam že od nekdaj rada, vendar sem včasih uporabila za skoraj vsak slide. Sedaj sem sledila smernicam mentorice in to opravila le na nekaterih. Najmanj mi je bilo všeč pisanje licenc in virov na koncu predstavitve. Res je zahtevno in vzame veliko časa.
  • V definiciji projekta ne bi nič spreminjala. Menim, da je narejen premišljeno, zahteva ravno prav nalog, da ni predolgo ali prezahtevno.

    Avtorica: Ula Kličić

    Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

    Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska-Šerbec

    Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, Razredni pouk

    Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT), 1. letnik

    13. 5. 2020

    Licenca Creative Commons
    To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

 

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost