Multimedijska predstavitev

Za temo svoje projektne naloge sem si izbral Spletni bonton, saj menim, daje to tema o kateri ljudje vedno premalo govorimo in se je v bistvu sploh ne zavedamo, kako hitro prestopimo mejo in s tem lahko nekomu uničimo dan ali celo njegovo samopodobo, česar si nikakor ne smemo privoščiti. Ta tema ne narekuje samo lepega obnašanja na internetu ampak nas predstavlja kot našo osebnost saj se v današnjih časih meja med življenjem na spletu in življenjem izven njega počasi a vztrajno briše in s tem enači oba stila našega življenja. Multimedijsko predstavitev sem izdelal kot obvestilo, predvsem pa kot opozorilo ljudem, kaj se na spletu spodobi in česa se moramo izogibati oziroma ne smemo uporabljati ob udejstvovanju na spletu. Upam da bo moja predstavitev pomagala komu izmed ciljne publike, k spoznanju, česa ne sme početi na internetu ali pa k spoznanju, da je tarča nasilja in se tega sploh ne zaveda.

Predstavitev je namenjena tako mlajši kot starejši publiki, saj si upam trditi, da nikoli ni dovolj izobraževanja na tem področju oz. da ga moramo spremljati redno, saj internet napreduje z večjo hitrostjo, kakor si marsikdo predstavlja.

 

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

UPORABLJENI VIRI IN ORODJA:

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?

Ob izvedbi projektne naloge sem prvič uporabil GoogleSlides in se s tem z njim spoznal in ugotovil, za kako uporabno aplikacijo gre. Prav tako sem se poglobil in spoznal kako pomemben je spletni bonton, saj se kot mnogi drugi z njim prej nisem ukvarjal.

  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … 

Če bi imel več časa bi zagotovo prebral kakšen članek o spletnem bontonu več, saj me tematika zanima in se mi zdi pomembna izobrazba na tem področju.

  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Največ časa mi je vzela priprava gradiva za predstavitev, saj sem želel pripraviti čim bolj strokoven in dovršen dokument, ki bo marsikomu v pomoč.

  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? 

Menim, da sem izpolnil vse kriterije, ki so nam bili postavljeni in s tem izkazal svojo sposobnost za uporabo multimedije.

  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? 

GoogleSlides bom lahko uporabljal za pripravo na učne ure, saj s svojo celostno podobo ponuja kar nekaj možnosti in prilagoditev, ki jih Power Point ne ponuja, zato bom v nadaljnje večkrat posegel po njem.

  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? 

Najljubše mi je bilo izdelovanje prosojnic in iskanje interesantnih slik, ki bodo sovpadale s tematiko, malo manj pa se mi je dopadla količina snovi za predelavo, vendar sem vesel da sem izvedel veliko novega.

  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Pri projektu ne bi spremenil ničesar, saj menim da je pomembna izobrazba glede multimedije in zato se mi zdi izbran pristop dober.

Avtor: zpg7, 1. letnik, Razredni pouk
Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska-Šerbec
Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT)
Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
Datum: 17. 6. 2020

 

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost