Multimedijska predstavitev

MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV O SPLETNEM BONTONU

Izelala sem multimedijsko predstavitev o spletnem bontonu. Izdelala sem jo s pomočjo Power Pointa.

Vsebino predstavitve sem razdelila nekako na 4 sklope. Na začetku sem definirala pojem spletni bonton ter nato nadaljevala s pravili spletnega bontona. Svoji predstavitvi sem tudi dodala nekaj nasvetov, kako otroke o tem čimbolj učinkovito informirati. Nazadnje sem vstavila video posnetek kot ponovitev celotne predstavitev ter za zanimivost.

Namen te predstavitve je seznati ljudi s pravili spletnega bontona, kajti današnji generacije so generacije računalnikov, telefonov in zato mislim, da morajo oni še bolje poznati ta pravila. Moj cilj je tudi bil, da podam nekaj nasvetov, kako otroke naučiti spletnega bontona, ker verjamem, da imajo nekateri starši s tem kar težave.

Predstavitev je v glavnem namenjena mladostnikom in odraslim, ki bi radi sami sebe informirali in posledično to znanje prenašali na svoje otroke.

Moj cilj je ta, da se bodo osebe, ki si bodo ogledale predstavitev, kaj novega naučile in malo premislile o njihovem spletnem bontonu ter se same pri sebi vprašale, ali res upoštevajo vsa pravila.

Mojo predstavite si lahko ogledaš tukaj: SPLETNI BONTON  Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna

 

V predstavitev sem vključila lastne fotografije  ter fotografije  iz spletnih strani Pixabay (CC0) in Pexels (CC0). Dodala sem tudi infografiko (CC BY-NC-ND), ki sem jo  izdelala s pomočjo programa Canva. Za ponovitev in večjo popestritev sem uporabila video YouTube.

Viri:

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem poglobila svoje znanje o izdelavi multimedijskih predstavitev. Največ sem se naučila o vgradnji video posnetka ter o ustreznosti pisav, barv … Poleg tega pa sem se naučila tudi še dodatne stvari o spletnem bontonu.

Če bi imela več časa, bi sami predstavitvi dodala še kakšne dodatne informacije ter morda izboljšala obliko predstavitve.

Največ časa sem posvetila zbiranju informaciji ter oblikovanju  predstavitve. To mi je vzelo kar nekaj časa, saj sem želela, da izberem ustrezne in pomembne podatke ter da jih predstavim na čim bolj nazoren ter pregleden način. Cilj je, da osebe, ki si bodo to predstavitev ogledale, odnesejo čim več znanja.

Glede na dan kriterij ocenjevanja mislim, da sem svoje delo dobro opravila, saj sem izpolnila vse zahteve.

Pridobljeno znanje bom uporabila vsak dan, kajti internet nas spremlja ves čas, kar se tiče pa izdelave predstavitve pa bom svoje pridobljeno znanje uporabila še v času študija, pe več pa na poklicni poti, ker mislim, da si otroci na tak način lažje zapomnijo snov, kot če jim je predstavljena samo ustno.

Pri tem projektu mi je bilo najljubše izdelovanje multimedijske predstavitve. Malo manj ljubo mi je bilo iskanje pomembnih in verodostojnih podatkov.

V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, ker mislim, da je bila naloga zanimiva in zelo poučna.

Avtor: Klavdija Gregorčič

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Pedagoška fakulteta Ljubljana, Razredni pouk

1. letnik, IKT

18. junij 2020

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost