1. Projektna naloga – Kreiram splet

Uporaba IKT tehnologije 

V preteklosti sem se z IKT tehnologijo ukvarjala že v osnovni šoli. Obiskovala sem izbirne predmete urejanje besedil, multimedija in računalniška omrežja, v srednji šoli sem imela obvezni predmet informatiko. Vedno sem veliko truda vložila v izdelavo predstavitev, montiranja video vsebin s potovanj, razne rojstno dnevne videe itd. Nekaj časa sem se ukvarjala tudi s fotografijo in obdelavo le teh, zato imam že kar nekaj predhodnega znanja iz tega področja.

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

Verjamem, da mi bo znanje o uporabi IKT tehnologije v bodočem poklicu koristilo, saj je ta vedno bolj priljubljena v samem šolskem procesu. Že redovalnico in dnevnik, ki sta bila prej na papirju je nadomestil eAsistent . Kot učiteljica bom morala izdelati veliko delovnih listov in testov, tu je potrebno znanje uporabe IKT tehnologije, zelo pomembno je, da izbiram gradivo s primerno licenco in ga tudi sama pravilno licenciram. Pri frontalni obliki poučevanja, bom poleg klasičnega pisanja na tablo, uporabljala tudi razne programe za izdelavo različnih predstavitev, da bo učencem čim bolj zanimivo. Veliko osnovnih šol ima tudi interaktivne table, ki jih učenci obožujejo in je tako pouk zanje bolj zabaven. Veliko učnih vsebin je na otrokom zanimiv način prikazanih na spletu v obliki video vsebin, animacij, raznih kvizov, česar se bom tudi sama posluževala.

Uporaba IKT pri poučevanju okolijskih vsebin v osnovni šoli   Avtor: Bojan Rebernak

Refleksija dela in samovrednotenje:

V tem projektu sem se naučila predvsem to, kako pomembna je IKT tehnologija za moj bodoči poklic, v prihodnosti bom še naprej prebirala razne članke o uporabi IKT tehnologije pri poučevanju, saj jih je na to temo veliko. Časa sem imela dovolj in ne bi k nalogi ničesar več dodajala. Največ časa sem posvetila prebiranju člankov o uporabi IKT tehnologije pri poučevanju, ker se kot bodoča učiteljica, čutim dolžno, da spremljam novosti na tem področju, se izobražujem, raziskujem in nadgrajujem svoje znanje, saj bom le tako v bodoče uspešno uporabljala IKT tehnologijo pri poučevanju.

 


 

Avtorica: Atiive
Mentor: Alenka Žerovnik
Nosilec predmeta: doc. dr. Irena Nančovska Šerbec
Študijska smer, predmet in letnik študija: razredni pouk, Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju, 1. letnik
Fakulteta: Pedagoška fakulteta Ljubljana
Datum:  30. 5. 2020

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost