4. Infografika

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Postopek izdelave:

https://unilj-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/sp0914_student_uni-lj_si/ESmLII6Bp55Atx-ZdMv6BzIBpSxo2xj3mJHoUGTNskvkFw?e=O9yUS1

Licenca Creative Commons

Programi

Viri

Refleksija in samovrednotenje

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?
    • V tem projektu sem se naučila izdelovati infografiko in različne plakate. Naučila sem se sama narediti predlogo, uporabljati pravilne barve in uporabljati ostale funkcije programa Canva.
  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …
    • Verjetno bi izmerila velikost vsakega pravokotnika, da bi bili vsi identično enaki. Če bi imela več časa bi se najverjetneje bolj posvetila vsebini infografike kot pa izgledu, saj sem za izdelavo in oblikovanje potrebovala kar nekaj časa, da sem ga oblikovala tako, kot sem si sama zamislila. Zato tudi nisem izbrala že narejene predloge.
  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?
    • Največ časa sem porabila za izdelavo same predloge, saj sem imela v glavi več idej, morala sem jih le združiti med seboj in se znebiti par elementov, sicer bi infografika lahko izpadla kičasto. Veliko preveč časa sem namenila tudi iskanju pravih slik, saj sem želela, da se med seboj ujemajo in se ujemajo z barvno podlago. Največ dela mi je seveda vzela sama objava naloge, saj sem delo posnela in video nato uredila ter posnela zvočni posnetek postopka.
  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?
    • S svojim delom sem zadovoljna, saj je infografika privlačna na pogled in vsebuje pomembne informacije o varnosti na mobilnem telefonu. Posnela sem tudi video izdelave in ga uredila. Navedla sem vire in uporabila ustrezne licence. Objavo sem označila z ustreznimi kategorijami in oznakami. Mislim, da sem v izdelek vložila kar nekaj truda, čeprav sama postavitev morda izgleda preprosto.
  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?
    • Zelo sem vesela, da smo pri informatiki izvedeli za program Canva, saj sem v njem v tem času izvedla že veliko stvari. Izdelala sem plakat za program v katerem sodelujem, v Canvi pa ravno tako oblikujem foto knjigo. Izdelaš lahko res veliko stvari, zato mislim, da mi bo v šoli program prišel prav pri izdelovanju plakatov za različne prireditve, za urejanje slik (npr. dodajanje napisov)… V Canvi si lahko zelo ustvarjalen, zato verjamem, da ga bom uporabila tudi tekom študija za različne naloge, ki nam bodo dodeljene.
  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?
    • Najljubše mi je bilo urejanje infografike in izbiranje barv. Malo manj pa mi je bil všeč del, kjer sem morala urejati videoposnetek postopka, saj je lahko kar zamudno.
  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?
    • Mislim da je bil projekt dobro zastavljen, če pa bi morala kaj spremeniti bi bilo verjetno to, da bi imeli več svobode pri vsebini in infografika mogoče ne bi bila vezana le na vsebino naloge pri izdelavi predstavitve.

Avtorica: Saša Pivk, 1. letnik razrednega pouka
Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska-Šerbec
Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT)
Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
19. 8. 2020

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost