Kreiram splet

Pozdravljeni,

sem študentka prvega letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti. Za to smer sem se odločila zaradi mojega veselja in ljubezni do dela z otroki. Menim, da so otroci tista najbolj iskrena in nepokvarjena bitja na svetu in vedno sem rada obkrožena z njimi. V prostem času sem najraje zunaj, pa naj bo to le na domači terasi v družbi mojih mačjih spremljevalcev, ali pa na sprehodih po gozdu, v naravi, kjer se počutim najbolje.

V svojem življenju pogosto uporabljam IKT tehnologijo, v prvi vrsti predvsem za šolske namene, pa tudi v svojem prostem času. Že v osnovni šoli sem eno leto obiskovala računalniški krožek, kje smo se spoznavali z računalniki in delom z njimi. V srednji šoli smo imeli informatiko, kjer smo se naučili zelo dobro uporabljati Word, Excel in se na koncu učili tudi urejati slike. Seveda pa ne smem pozabiti omeniti, da se s šolanjem na daljavo vse več srečujem z uporabo IKT tehnologije praktično vsak dan.

Pomen IKT tehnologije v učiteljskem poklicu

Tehnologija se z vsakim dnem bolj spreminja in napreduje, to pa se vidi tudi v šolah. Praktično vse je na računalnikih. Sama se spomnim iz moje osnovne šole, ko so učitelji še nosili s seboj dnevnike in ročno vpisovali vse podatke. Ob prehodu na uporabo e-asistenta so imeli nekateri, predvsem starejši učitelji kar nekaj težav. Marsikateri od njih ni nikoli uporabljal računalnika in se je še vedno zanašal na dobre stare učbenike in knjižnico. Pomembno je, da sledimo času in se izobražujemo na področju tehnologije, ki nam lahko zelo olajša delo, če jo znamo uporabljati. Šolske ure so lahko precej bolj interaktivne in zanimive, tudi hitreje lahko pokažemo npr. kakšen posnetek, kajti samo nekaj klikov je potrebnih in učenci lahko že gledajo posnetek. Tudi komunikacija s starši in sodelavci je tako precej olajšana in poteka mnogo hitreje. IKT tehnologije so tako po mojem mnenju odličen pripomoček in so lahko v veliko pomoč učitelju pri delu.


This work is marked with CC0 1.0 

Samovrednotenje

V tem projektu sem se naučila dosti novega, saj sem prvič dejansko objavljala na spletu oz. spletni strani. Podučila sem se o licencah, katerim prej nisem dajala velika pomena, zdaj pa vem, kako pomembne so. Zaenkrat ne bi ničesar dodajala ali spremenila, objava se mi zdi zadovoljiva. Največ časa sem posvetila iskanju fotografije za objavo, saj sem imela jasno vizijo, kakšno fotografijo želim prilepiti v objavo in tako je včasih malce težje najti primerno fotografijo, ampak mislim, da mi je uspelo in je ta ustrezna. Menim, da je moja naloga ustrezna, saj sem se držala danih navodil in naredila tako, kot je bilo naročeno. Pridobljeno znanje bom zagotovo uporabila še pri nadaljnjem študiju, saj se z uporabo slik in pisanjem raznih prispevkov srečujem praktično ves čas, še bolj pa bom to znanje lahko uporabilo v bodočem poklicu, saj se učitelji ves čas srečujejo s pisanjem prispevkov za šolske spletne strani, hkrati pa ves čas tudi sami uporabljajo fotografije kot učni pripomoček in dobro je vedeti, katere fotografije se lahko uporablja in pod katerimi pogoji. Pri projektu mi je bilo najljubše to, da sem se prvič sama preizkusila v pisanju in objavljanju prispevka na spletno stran, hkrati pa sem tudi spoznala Pixabay, ki mi bo zagotovo olajšal iskanje fotografij za razne projekte v prihodnosti.

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost