Kreiram splet

Pozdravljeni!

Sem študentka prvega letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Za ta študij sem se odločila, ker me delo z otroki osrečuje ter ker poklic zahteva veliko domišljije in ustvarjalnosti. V prostem času se predvsem posvečam glasbi, gibanju v naravi in prijateljem, rada pa pogledam tudi kakšen akcijski film.

IKT tehnologijo uporabljam že kar nekaj časa, saj me je računalništvo od nekdaj zanimalo. V osnovni šoli sem obiskovala izbirna predmeta računalništvo in multimedija, v srednji šoli pa je bila informatika eden od obveznih predmetov. IKT tehnologijo uporabljam predvsem za šolske namene, občasno tudi v prostem času, kadar se poigram z urejanjem slik in montažo videov.

POMEN IKT TEHNOLOGIJE V UČITELJSKEM POKLICU

IKT je danes ena izmed temeljnih veščin. Učitelju uporaba IKT olajša delo in je odličen pripomoček za interaktivno, kakovostno ter zabavno poučevanje. Učitelj tako lahko razvija problemski pouk in skupinsko učenje, omogočeno pa mu je tudi sodelovanje z drugimi učitelji ter komunikacija s starši. IKT olajša delo tudi učencem, saj imajo ti možnost lažjega iskanja informacij za učenje.

This work is marked with CC0 1.0

REFLEKSIJA

V tem projektu sem spoznala veliko novih stvari. Prvič sem se srečala z objavljanjem na spletu in z licencami, katerim prej nisem posvečala pozornosti. Če bi imela več časa, bi se bolj posvetila iskanjem slik na spletu ter licencam, saj sem sliko priložila s strani Pixabay, kjer imajo vse slike licenco javne domene. Največ časa sem posvetila iskanju povezave primerne spletne strani, katero bi bilo smiselno vključiti v ta projekt. Menim da je moja naloga ustrezna, saj sem upoštevala vsa navodila. Pridobljeno znanje bom vsekakor potrebovala pri nadaljnjem študiju, saj bom svoje predstavitve in projektne naloge obogatila s slikami, katerim bom prepisala licence. Še bolj pa bom svoje znanje uporabila pri bodočem učiteljskem poklicu, ki se srečuje s pisanjem prispevkov za šolske spletne strani, slikovno gradivo pa uporabi kot učne pripomočke. V projektu mi je najbolj všeč to, da sem spoznala stran Pixabay, ki prihrani veliko časa z iskanjem primernih slikovnih gradiv.


Avtor: PuF

Mentorica: mag. Alenka Žirovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost