Interaktivna multimedijska predstavitev

VARNOST NA SPLETU

V tej projektni nalogi sem ustvarila interaktivno multimedijsko predstavitev z naslovom Varnost na spletu. V njej sem na kratko opisala 4 dejanja, ki nam pomagajo pri tem, da smo varnejši na spletu in mobilnih napravah. Eno od njih je nastavljanje varnega gesla, drugo je objavljanje primernih fotografij, naslednje so nevarnosti spletne kamere in pa pomembnost zaklepanje zaslona telefona. Po koncu vsakega od njih sem vstavila še eno interaktivno nalogo.

Namen moje interaktivne multimedijske predstavitve je ozavestiti predvsem mlajše in tudi starejše o nevarnostih, ki jih lahko predstavljajo nekatera naša dejanja ali objave na spletu. Sploh mlajši se marsikaterih nevarnosti na spletu ne zavedajo, zato je pomembno da jih o njih ozaveščamo, sploh dandanes, ko skoraj vsak otrok vsakodnevno uporablja splet in mobilne naprave.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

Kaj sem se novega naučila v tem projektu? V tem projektu sem se naučila nalagati video v Arnes Video in narediti interaktivni videoposnetek s pomočjo H5P Content.

Če bi imela več časa, kaj bi dodala/spremenila/izboljšala? Mislim, da v projektu ne bi veliko izboljšala, saj sem za projekt porabila kar precej časa in upoštevala vse dane kriterije.

Kateremu delu sem posvetila največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila nalaganju videoposnetka na Arnes Video. Očitno sem imela slabo internetno povezavo in sem morala večkrat poskusiti naložiti videoposnetek, da mi je na koncu le uspelo.

Kako ocenjujem svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Menim, da sem projekt ustrezno opravila, saj sem upoštevala vse dane kriterije in zanj porabila kar precej časa.

Kje in kako bi lahko pridobljeno znanje uporabila tekom študija in na svoji poklicni poti? Na svoji poklicni poti bom svoje pridobljeno znanje lahko uporabila velikokrat, saj otroke zelo pritegnejo takšne interaktivne naloge in se iz njih veliko naučijo.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je bilo sestavljati interaktivne naloge, najmanj všeč pa mi je bilo to, da sem se morala spomniti vsebino za predstavitev.

Kaj bi spremenila v definiciji projekta, da bi bil boljši? Projekt se mi zdi precej zanimiv in poučen, zato pri njem ne bi spremenila nič.

UPORABLJENA ORODJA, APLIKACIJE, PROGRAMI: Microsoft PowerPoint, Audacity, Arnes Video, PhotoScape X, Inkscape, License Chooser

AVTORICA: Bernus

MENTORICA: mag. Alenka Žerovnik

NOSILKA PREDMETA: dr. Irena Nančovska Šerbec

PREDMET: IKT v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

DATUM: 23. 6. 2021

Multimedijska predstavitev by Bernus is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost