PN: Interaktivna multimedijska predstavitev – Varnost na spletu

V tej projektni nalogi sem ustvarila interaktivno multimedijsko predstavitev. Osrednja tema predstavitve je varnost na spletu, predvsem kako zaščitimo svoj računalnik in osebne podatke. V predstavitev so vključene tudi interaktivne naloge, ki jih gledalec rešuje med ogledom videa, tako je bolj pozoren na vsebino in si tudi več zapomni. Predstavitev je namenjena vsem uporabnikom spleta, da se bolje informirajo o pomembnosti zaščite naprav in varni uporabi internetnih vsebin.
Cilj predstavitve je torej osvestiti nekatere uporabnike spleta o varnosti na spletu na zabaven način.

Predstavitev sem izdelala v programu MIcrosoft Powerpoint, jo izvozila v obliki videoposnetka in videoposnetku dodala glasbo v programu Shotcut. Video sem nato objavila na portalu Arnes Video. V interaktivne naloge sem dodala v WordPressu z orodjem H5P.

Interaktivna multimedijska predstavitev:

This work © 2021 by ZK is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 
Uporabljena glasba: Happy ukulele and bells from PIxabay (licenca: CC 1.0)

Refleksija in samovrednotenje.

Pri izdelavi te projektne naloge sem se naučila ogromno novih stvari. Od tega, da lahko PP predstavitev izvoziš v obliki videoposnetka, do tega, kako dodaš interaktivne naloge v videoposnetek. Če bi imela več časa, bi verjetno še izboljšala vsebino predstavitve in dodala kakšno zanimivost. Največ časa sem tokrat posvetila izdelavi predstavitve, saj sem hotela predstaviti pomembne stvari in se hkrati ne preveč zapletati v podrobnosti. Glede na to, da je to moja prva multimedijska predstavitev z interaktivnimi nalogami, menim, da sem v celoti izpolnila kriterije. Še vedno pa je tu prostor za izboljšave. Najbolj zanimiv del te projektne naloge se mi je zdel vstavljanje interaktivnih nalog, saj je bilo to zame nekaj čisto novega. Tudi zato ker imaš veliko možnosti in različnih nalog. Najmanj pa mi je bila všeč izdelava predstavitve, saj je časovno velik zalogaj in ker je to nekaj, kar počnem znava in znova pri vsakem predmetu.
Pridobljeno znanje mi bo koristilo tako pri nadaljnjem študiju, kot pri opravljanju bodočega poklica. Lahko izdelujem interaktivne videe za sošolce in učence, ki s tem dodatno utrjujejo snov, ki jo spoznavajo.
V definiciji naloge ne bi spreminjala ničesar, saj se mi zdi, da so vse zahteve predstavljene in je celotna zasnova te projektne naloge zelo primerna naučenemu na seminarjih.

Avtorica: ZK
Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
Razredni pouk, 1. letnik
31. 5. 2021

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost