INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Pozdravljeni, izdelala sem multimedijsko predstavitev na temo Varnost na spletu. Skozi predstavitev sem se ciljni publiki želela predstaviti kaj varnost na spletu sploh je, zakaj je le-ta pomembna, s kakšnimi nevarnostmi se na spletu lahko srečamo, kako lahko doprinesemo k zaščiti našega računalnika, kaj lahko naredi vsak posameznik, da spletu uporablja varneje in kakšno je varno geslo. Namen predstavitve je ciljni publiki približat temo, ki je v današnjem svetu, ki postaja vedno bolj digitaliziran, zelo pomembna. Ciljna publika so otroci stari med 8 in 13 let. Sama sem namreč mnenja, da se otroci dan danes s tehnologijo srečajo še zelo zgodaj in zato je pomembno, da jih na uporabo te dobro pripravimo. Cilj multimedijske predstavitve je otroke ozavestiti o pomenu varnosti na spletu in jih v čim večji meri spodbuditi, da so pri uporabi spleta na to čim bolj pozorni.

Varnost na spletu by Pikapolonica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Multimedijsko predstavitev sem najprej izdelala v PawerPointu. Pri iskanju podatkov sem si pomagala z raznimi spletnimi viri, kot so; Wikipedija, Antivirus, Portal OSV, kaspersky. V multimedijsko predstavitev sem vključila 3 različne multimedijske elemente; slike, ki sem jih izdelala s pomočjo rastrske in vektorske grafike in slike, ki sem jih pridobila na spleti strani Pixabay , zvočno datoteko mojega glasu in stop motion animacijo izdelano s pomočjo programa GIF maker. Nato sem v predstavitev dodala še tri tipe različnih interaktivnih nalog s pomočjo programa H5P.

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? V tem projektu sem se naučila uporabljati program H5P, s katerim sem izdelala interaktivne naloge. Prav tako sem se naučila PowerPoint posneti in ga objaviti v Arnes splet.
  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Če bi imela več časa bi predstavitev dopolnila z več informacijami, mogoče bi tudi ustvarila več interaktivnih nalog.
  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila ustvarjanju interaktivnih nalog, saj sem program H5P prvič uporabljala.
  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Svoje delo ocenjujem kot ustrezno, saj mislim, da sem sledila vsem kriterijem.
  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Znanje bom uporabila pri svojem poklicu, saj se mi zdijo interaktivne naloge zelo primerne pri preverjanju znanja učencev. Znanje bom seveda uporabila tudi tekom študijske poti, saj pri študijskih obveznostih velikokrat izdelujemo multimedijske predstavitve in sedaj imam še več znanja o izdelovanju teh.
  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Pri projektu mi je bilo najljubše ustvarjati s programom H5P, saj sem se tako naučila veliko novih stvari. Najmanj ljubo mi je bilo iskanje bistvenih podatkov za PowerPoint predstavitev, saj mi je to vzelo veliko časa.
  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Bolje bi se mi zdelo, če bi bili pri ustvarjanju bolj svobodni in bi lahko izbrali katerekoli multimedijske elemente, saj se mi zdi, da vsak rad ustvarja različne stvari.

Avtorica: Pikapolonica

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Študijska smer, predmet in letnik študija: razredni pouk, IKT, 1. letnik

Pripadnost univerzi in članici: Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Datum nastanka: 15. 6. 2021

Varnost na spletu by Pikapolonica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost