Interaktivna multimedijska predstavitev

Pozdravljeni! Tokrat sem na temo varnost na spletu izdelala interaktivno multimedijsko predstavitev. Interaktivno predstavitev sem izdelala kar neposredno v H5P aktivnosti, kjer sem na posamezno stran vdelala izbrano nalogo. Ob tem sem vdelala tudi lastno rastrsko grafiko, gif animacijo in zvočne posnetke. Gif animacijo in slike postopka sem izdelala in uredila v programu PhotoScape X, avdio posnetek, pa sem posnela in uredila v programu Audacity. Slike katere sem uporabila v projektni nalogi sem pridobila na Pixabayu, druge pa sem ustvarila sama v programu Inkscape. Pri izbiri in izdelavi ustreznih licenc pa sem uporabila CC creative commons licence chooser.

S tematiko varnost na spletu, sem se seznanila na straneh Safe.si in Portal OSV. Nekaj opore pa mi je nudila tudi Wikipedia. Predstavitev je namenjena predvsem učencem od 1. do 5. razreda osnovne šole. V njej sem se najprej dotaknila kaj ta besedna zveza “varnost na spletu” sploh pomeni in zakaj je pomembna. Nato sem opozorila s katerimi nevarnostmi se lahko srečamo in kako se pred njimi lahko zavarujemo. Poseben poudarek sem namenila geslom, saj menim, da so te ključnega pomena za našo varnost, vendar da se mnogo ljudi, tako odraslih kot otrok, tega sploh ne zaveda. Varnost na spletu se mi zdi dokaj pomembna tema, ki na njeni pomembnosti le pridobiva, saj je starostna meja, pri kateri se ljudje srečamo s tehnologijo in spletom čedalje nižja, ob tem pa na nas preži nemalo nevrnosti. Cilj te predstavitve je, da tako odraslim kot otrokom približa temo tako, da bodo sami opazili nevarnosti na spletu in se pred njimi dobro zaščitili.

Interaktivna predstavitev – Varnost na spletu by DreamyMelody is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

Pri tej seminarski nalogi sem se dobro spoznala z osnovnimi funkcijami za dodajanje interakcij h5p, ponovila pa sem še delo s programoma PhotoScape X in Audacity. Če bi imela več časa, bi dodala še kakšno drugo vrsto interaktivne naloge in naloge bi mogoče drugače, zanimivejše zastavila. Ustvarjanje multimedijske predstavitve se mi ni zdel tako zahteven projekt, kot sem sprva menila. Zelo sem uživala ob ustvarjanju različnih nalog, čeprav je zahtevno sestaviti vprašanja, ki so kratka, preprosta in dobro povzamejo glavno temo predstavitve. Največ časa sem tako posvetila ustvarjanju teh nalog, saj se ob tem z nekaterimi še nisem dotedaj srečala in mi je bilo njihovo ustvarjanje izziv. Glede na kriterije ocenjevanja menim, da sem to seminarsko nalogo korektno in dobro opravila. Pridobljeno znanje mi bo zelo koristilo pri poučevanju, saj z interaktivnimi nalogami lahko lažje preverjam znanje učencev, bolj spodbudim njihovo zanimanje in odziv na določeno vsebino, prav tako pa lahko lažje opazim njihov napredek. Najljubši del pri ustvarjanju tega projekta mi je bilo ustvarjanje različnih tipov nalog, najmanj ljub pa usklajevanje vsebine predstavitve z interaktivnimi nalogami, saj se mi zdi to najbolj zahteven, dolgotrajen in zelo natančen del. Projekta ne bi v ničemur spremenjala, saj se mi zdi, da smo pri tem projektu zopet dobili dobro priložnost, da vse svoje pridobljeno znanje o informatiki, informacijski tehnologiji, spletu in izbrani temi vklučimo v izdelavo tega projekta.

Avtorica: DreamyMelody

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 16. 6. 2021

4. projektna naloga – Interaktivna multimedijska predstavitev by DreamyMelody is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost