INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Izdelala sem interaktivno multimedijsko predstavitev na temo varnost na spletu. Za izdelavo predstavitve sem uporabila aplikacijo Canva , kamor sem lahko vdelala tudi svoj video posnetek in rastrsko grafiko. Da sem v posnetek vdelala audio sem uporabila program ShotCut.

Z vsebino sem se seznanila na straneh Varninainternetu in Safe.si. V predstavitvi sem predvsem govorila o vrstah spletnih prevar in o opozorilnimi znaki. Poleg tega sem se dotaknila tudi tega kaj lahko storimo, da smo na spletu vsaj malo bolj varni. Take teme se mi zdijo vedno bolj pomembne, saj se meja starosti, v kateri se ljudje spoznamo s tehnologijo in spletom, vedno bolj niža. Tako otrokom kot odraslim je treba to temo približati način, da jo bodo vzeli resno in znali poiskati rešitev oz. prepoznati nevarnost.

Varnost na spletu by Lina Mecilošek is licensed under CC BY-NC 4.0

Ustvarjanje interaktivne multimedijske predstavitve se mi je zdel najtežji projekt. Seveda sem se naučila vsaj osnovnih funkcij programa za dodajanje interakcij h5p in postala še malo bolj vešča v uporabljanju aplikacije Canva tudi za izdelovanje predstavitve. Če bi imela za izdelavo dotičnega projekta več časa bi se še bolj poigrala s programom h5p in ustvarila več interakcij. Najtežji del ustvarjanja tega projekta se mi je zdel usklajevanje vsebine predstavitve z interakcijami, ki sem jih ustvarila, saj je težko postavljati smiselna vprašanja, ki so kratka in preprosta, a hkrati dobro povzamejo vsebino predstavitve. Sicer se mi zdi, da sem dosledno upoštevala navodila in uspela ustvariti smiselne interakcije, zato svoje delo ocenjujem kot dobro opravljeno. Znanje, ki sem ga pridobila pri izdelavi multimedijske interaktivne predstavitve mi bo še kako prav prišlo v učilnici, saj na ta način lahko preverim predznanje učencev in njihov napredek. Poleg tega pa mi bo pridobljeno znanje prav prišlo tudi znotraj mojega študija, kjer med predstavitvami konstantno iščemo načine kako se povezati s sošolci in jih “prisiliti” v sodelovanje. Najljubši del projekta mi je bilo ustvarjati predstavitev in interakcije, najmanj ljub del pa mi je bil usklajevanje vsebine predstavitve z interakcijami, saj se mi zdi to najbolj zahteven in dolgotrajen del. Pri definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, spet se mi zdi, da smo dobili dobro priložnost, da v izdelek vključimo vse svoje pridobljeno znanje o informatiki in IKT tehnologijami.

  • Avtor: LinaM
  • Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
  • Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
  • Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
  • Razredni pouk, 1.letnik
  • Datum: 16. 6. 2021

Varnost na spletu by Lina Mecilošek is licensed under CC BY-NC 4.0

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost