Interaktivna multimedijska predstavitev

Projektno nalogo z naslovom Interaktivna multimedijska predstavitev sem ustvarila na izbrano temo – varnost na spletu. V predstavitvi sem predstavila nekaj ključnih nasvetov za varnost na spletu. Predstavila sem pomembnost gesla, nato družbenih omrežij, podatkov, spletne kamere ter zasebnosti. Namen predstavitve je ozavestiti predvsem mlade, kako varno ravnati na spletu, da ne pride do nepotrebnih zlorab. Torej za ciljno publiko sem se odločila za najstnike, med dvanajstim ter osemnajstim letom starosti, saj menim da so največ na spletu, uporabljajo veliko različnih aplikacij ter še ne poznajo morebitnih nevarnosti, ki jih splet lahko prinaša. Zato sem tudi videoposnetek ter govor prilagodila v nezapleten jezik, da je razumljivo za najstnike. Moj cilj je, predvsem pri najstnikih, doseči varno rabo spleta.

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Glasbena podlaga: Pixabay, CC0, avtor WiningFoxMusic

Videoposnetek tudi v Arnes video.

Pri vsebini predstavitve, sem si pomagala s spletnima stranema Safe.si ter Wikipedija. Pri izdelavi interaktivne multimedijske predstavitve sem sprva uporabila program PowerPoint, kjer sem izdelala prosojnice z vsebino, nato sem posnela svoj glas v programu Audacity ter mu dodala še glasbeno podlago, ki sem jo pridobila na spletni strani Pixabay. Zatem sem zvočno podlago ter predstavitev z vsebino združila v programu Shotcut. Na koncu sem v predstavitev vključila še interaktivne naloge, kar sem naredila v programu H5P.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučila povezati vsebinski del z zvočno podlago in vse skupaj urediti. Prvič sem tudi izvozila predstavitev v PowerPointu v videoposnetek. Poleg tega sem se tudi dodobra naučila oblikovanja interaktivnih nalog v videoposnetku. Če bi imela več časa bi se bolj poglobila v same elemente, dodala več videoposnetkov, morda še kakšne animacije. Največ časa sem posvetila ravno urejanju zvočne podlage z videoposnetkom, saj sem to delala prvič in se mi je zdelo kar zahtevno. Sprva sem morala dodobra spoznati program Shotcut in njegove funkcije, da sem vse skupaj lahko naredila. Ves čas sem se pri delu zgledovala po danem kriteriju in upoštevala vse zahteve, zato menim da je moje delo ustrezno.

Kljub temu, da se mi je zdela naloga zahtevna, menim da mi bo še velikokrat v življenju prišla prav, na primer na fakulteti pri kakšnih predstavitvah, predvsem pa pri pouku v prihodnosti, saj bom tako lahko naredila bolj zanimive ure in kakšne težje teme predstavila na način interaktivne multimedijske predstavitve. Pri projektu mi je bilo najljubše snemanje zvoka ter ustvarjanje zvočne podlage, saj program Audacity že poznam in sem se v njem znašla. Najtežje pa mi je bilo zagotovo montiranje videoposnetka z zvočno podlago v Shotcutu, ker mi je bil program dokaj nov.

V projektu ne bi spreminjala ničesar, saj menim da je dobro zasnovan glede na dane kriterije. Bila je zanimiva in predvsem uporabna naloga.

Avtor: Zvezda

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 21. 6. 2021

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost