Slikovno gradivo z uporabo rastrske in vektorske grafike

Refleksija in samovrednotenje

Pri tem projektu sem se veliko bolj spoznala s programoma Photoscape in Inkscape, pri čimer mi je bil Inkscape najbolj tuj, saj tega nisem še nikoli delala. Slike sem namreč že večkrat urejala in sem vsaj ta postopek nekoliko poznala. Tako lahko rečem, da sem največ novih znanj dobila na področju vektorskih slik.

Ker mi je bilo popolnoma novo, sem največ časa posvetila vektorski sliki, kjer mi je največ časa vzelo oblikovanje likov. Če bi imela več časa, bi več časa posvetila programu Photoscape in raziskovanju njegovih funkcij.

Menim, da sam svoje delo opravila dobro, saj sem vložila veliko truda in se naučila veliko novega, kar je bil tudi namen naloge. Verjamem, da mi bo to zelo koristno v bodočem poklicu na skoraj vseh področjih, še posebej pa pri delu z 1. triado, ki težje bere in potrebuje več slikovnega gradiva. Dobro je vedeti od kod lahko črpamo vire slik, kjer naša uporaba ni sporna in upoštevamo avtorske pravice, še lepše pa je, da lahko kdaj kaj ustvarimo sami.

Pri nalogi mi je bilo v veliko veselje ustvarjanje vektorske grafike in urejanje slik, nekoliko manj pa samo popisovanje postopkov in urejanje posnetkov zaslona. Čeprav se mi je to zdelo nekoliko pusto delo, je pomembno, da vemo tudi postopek izdelave nečesa in da se lahko čez nekaj let vrnem k temu, in vem kaj moram delati. Zaradi tega menim, da je projekt zelo dobro sestavljen in ga ne bi spreminjala.

Viri

Znanje in ideje za izdelke na temo varnost na spletu sem črpala iz strani safe.si.


  • Avtor: Lubenica
  • Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
  • Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
  • Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
  • Razredni pouk, 1.letnik
  • Datum: 21. 6. 2021
(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost