Interaktivna multimedijska predstavitev

Projektno nalogo sem ustvarila na temo varnost na spletu. Predstavitev vsebuje koristne nasvete za varno uporabo spleta, npr. informacije o zasebnosti, varnem geslu ipd. Namenjena je predvsem otrokom in mladostnikom, saj vsebuje informacije, ki jih morda do sedaj še niso vedeli. Poleg tega pa je koristna tudi odraslim, predvsem učiteljem, ki otroke o tej temi poučujejo. Cilj predstavitve je, da se otroci iz nje čim več naučijo in znanje uporabljajo v vsakdanjem življenju, saj sta tehnologija in uporaba spleta danes nepogrešljiva.

Predstavitev sem najprej naredila v programu Powerpoint, v katerega sem dodala slike in animacijo, ki sem jo izdelala z aplikacijo GIFMaker.me. Nato sem predstavitev izvozila v videoposnetek. Zvočno podlago sem našla na spletni strani Pixabay (avtor in naslov uporabljene zvočne podlage: Asepirawan20, Uplifting Inspirational). Videoposnetek in zvočno podlago sem nato združila in uredila v programu Shotcut.

Video je objavljen v Arnes video.

This work by m61 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučila, kako združiti več multimedijskih elementov v eno predstavitev in ji dodati interaktivne naloge. V tem projektu sem uporabila in utrdila večino znanja, ki sem ga pridobila tekom semestra pri predmetu IKT. Če bi imela več časa, bi izboljšala interaktivne naloge in jih naredila malo bolj kompleksne. Največ časa sem posvetila vsebinskemu delu in urejanju videoposnetka. Vsebino sem našla na spletni strani Safe.si in sem porabila kar nekaj časa, da sem poiskala bistvene informacije in jih vključila v predstavitev. Vsebina se mi zdi zelo pomembna, zato sem temu delu namenila veliko časa. Svoje delo se mi zdi ustrezno opravljeno, saj sem upoštevala vsa navodila. Izdelek mi je všeč in na njem ne bi veliko spreminjala. Pridobljeno znanje bom uporabljala tekom študija za izdelavo raznih predstavitev, v katere bom vključila videoposnetke, zvočne datoteke, slikovno gradivo, animacije ipd. V poklicni poti mi bo predvsem koristilo znanje izdelave interaktivnih nalog, saj jih bodo tudi učenci z veseljem reševali, ker so zanimive in pritegnejo pozornost. Všeč mi je tudi, da učenec takoj dobi povratno informacijo (ali je nalogo rešil pravilno ali ne). Poleg interaktivnih nalog pa bom v svojem poklicu uporabila znanje o izdelavi različnih multimedijskih elementov. Pri projektu mi je bilo najljubše ustvarjanje vsebine, saj mi je tema varnost na spletu zanimiva in zelo uporabna tako za otroke, kot za odrasle. Všeč mi je bilo tudi ustvarjanje animacije. Najmanj mi je bila všeč sama montaža videa, saj sem na začetku imela nekaj težav v programu Shotcut. Zato sem za ta del po nepotrebnem porabila veliko časa. V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, saj mi je bil všeč in pridobljeno znanje zelo koristno.

Avtorica: m61

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Letnik in študijska smer: 1. letnik, razredni pouk

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Datum nastanka: 25. 6. 2021

This work by m61 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost