3. projektna naloga-interaktivna multimedijska predstavitev

Pozdravljeni!

Kot 3. projektno nalogo sem na temo spletni bonton izdelala interaktivno multimedijsko predstavitev z naslovom: 5 pravil spletnega bontona. V tej predstavitvi naštejem in predstavim vseh 5 pravil spletnega bontona, na katera moramo biti pozorni, ko uporabljamo splet. Namen mojega dela je, da bi tisti (ni nujno, da samo otroci), ki bi si ogledali to predstavitev, razumeli kaj spada pod spletni bonton, poskušali to čimbolj upoštevati in kasneje to znanje širiti naprej. Cilj, ki ga želim s tem doseči je, da se vsi zavedamo, da tudi spletni bonton obstaja, čeprav ne veliko govorimo o njem. Da vemo, kako je pomemben ter kaj je na spletu prav in kaj ne.

Predstavitev sem izdelala s pomočjo programa Microsoft Power Point. Pri pisanju vsebinskega dela pa sem si pomagala s spletno stranjo Safe.si.

Moji multimedijski elementi:

  • rastrski fotografiji sem obdelala v programu PhotoScape X,
  • Gif oz. stop motion animacijo sem izdelala v spletnem programu GIFmaker.Me,
  • za zvočne posnetke pa sem uporabila kar snemalnik zvoka na mojem mobilnem telefonu.

Predstavitev sem nato izvozila v obliko video posnetka ter ga objavila na spletnem portalu Arnes video. Potem pa sem v spletišču video posnetku dodala interaktivne naloge s pomočjo orodja h5p.

5 pravil spletnega bontona © 2021 by Lejko is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

Tokrat sem se naučila veliko novega. Prvič sem v powerpoint predstavitev uvozila zvok in animacijo. Prav tako sem prvič predstavitev izvozila v video posnetek in mu dodala interaktivne naloge. To sem počela samo enkrat prej na praktični vaji.

Če bi imela več časa, bi poskušala animacijo na eni drsnici obrniti tako, da bi jo videli pokončno, vendar mi je za ponovno izdelavo animacije res zmanjkalo časa. Prav tako bi mogoče naredila malo daljšo predstavitev in dodala še kakšen element več.

Največ časa sem porabila za izdelavo powerpoint predstavitve ter za posnemati zvok in ga uvoziti v predstavitev, ker tega prej še nisem počela. Za animacijo nisem porabila veliko časa. Prav tako sem veliko časa porabila za pisanje refleksije in samovrednotenja, ker moraš biti samokritičen in dobro poznati svoje delo, da lahko na koncu odgovoriš na vsa vprašanja.

S svojim delom sem zadovoljna, vendar bi se dalo še marsikaj spremeniti, če bi imela več časa. Pozorna sem bila na definicijo naloge in, da sem vse vključila v predstavitev.

Pri mojem delu mi bo izdelovanje powerpoint predstavitev in interaktivnih multimedijskih predstavitev prišlo zelo prav, ker te predstavljajo oporo pri samem izobraževanju otrok. S tem si učitelj pomaga, otrokom lahko prikazuje slike, videoposnetke, animacije ter narediti pouk zanimivejši. Poleg tega bo otroke veliko bolj navdušil z določeno temo in jim z interaktivnimi nalogami dokazal, da je lahko učenje tudi zanimivo in zabavno.

Najljubša mi je bila izdelava animacije, ker je zabavna in preprosta, vendar ti tudi ta vzame kar nekaj časa. Najmanj všeč pa mi je bilo izdelovanje powerpoint predstavitve in snemanje zvoka, ker mi je to vzelo največ časa.

Sama definicija projekta je natančna in zelo obsežna. Mogoče bi za v naprej predlagala namesto treh elementov samo dva ali pa enega.

  • AvtorLejko
  • Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
  • Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
  • Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
  • Razredni pouk, 1. letnik
  • Datum: 27. 6. 2021

3. projektna naloga © 2021 by Lejko is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost