Interaktivna multimedijska predstavitev

Interaktivna multimedijska predstavitev te objave, se nanaša na spletni bonton. Vsebuje ključna pravila moralnega obnašanja na spletu in daje vpogled v to kaj lahko in česa ne. Namen te predstavitve, je gledalce seznaniti s pravili lepega obnašanja, z aktivno vključenostjo gledanja posnetka in reševanjem nalog. Cilj je doseči razumevanje publike, da je bonton pomemben tudi na spletu in tudi zakaj je pomemben.

This work by Evkaliptus is marked with CC0 1.0 

Predstavitev sem najprej naredila v PowerPointu in jo nato izvozila v obliki videoposnetka. Nato sem z Audacity posnela svojo glasovno predstavitev. Potem sem video (PowerPoint) in zvočni posnetek združila in izvozila v programu Shotcut. Končni videoposnetek, sem objavila v Arnes videu. Video sem s pomočjo H5P še interaktivno oblikovala in ga objavila.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučila montaže videa, združevanja videa z zvokom, vstavljanja nalog v videoposnetek… Če bi imela več časa bi morda malce popestrila predstavitev, narejeno v PowerPointu in poskusila odstraniti šum v videu. Največ časa sem posvetila montaži videa, saj sem rabila video predstavitev usklajevati z zvokom, jo obrezati… Vsebina predstavitve se ujema z izbrano temo in zajema širok spekter pravil. Podatki so črpani iz različnih virov, ki so zanesljivi. Različne oblike informacij, so ustrezno predstavljene, saj so vsebinsko smiselne in delujejo kot celota. Vključenih je veliko interaktivnih komponent, s katerimi gledalci preverijo svoje znanje. Viri uporabljenih programov so ustrezno navedeni. Pridobljeno znanje bom lahko vedno uporabila, saj so interaktivni videoposnetki vedno zanimivi otrokom, hkrati pa olajšajo delo učitelju v primeru odsotnosti. Najmanj mi je všeč, da je z zvočnim posnetkom precej težav, ko želiš zmanjšati šum, saj še vedno nisem tako vešča pri tem. Najbolj všeč mi je, da sem se naučila montaže videa in izdelave interaktivnega videoposnetka. V definiciji projekta ne bi spreminjala ničesar, saj potem projekt ne bi bil popoln.

VIRI

Spletni in mobilni bonton

Spletni in mobilni bonton oz. etika

Online Etiquette: 14 Netiquette Rules Online Students Should Know

Netiquette

Netiquette – Cybersmile

Avtor: Evkaliptus

Mentorica: asist. mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Serbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije

Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

junij 2021

Licenca zvoka: This work by Evkaliptus is marked with CC0 1.0 

Licence slik: This work by Evkaliptus is marked with CC0 1.0  in Pixabay

This work by Evkaliptus is marked with CC0 1.0 

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost