Interaktivna multimedijska predstavitev

SPLETNI BONTON © 2021 by Arašid is licensed under CC BY-ND 4.0 

Izdelala sem interaktivno multimedijsko predstavitev o spletnem bontonu. Pri izdelavi sem uporabila Canvo in Openshot, za urejanje videa. Za izdelavo interaktivnega videa pa sem uporabila program H5p.

Ciljna publika te interaktivne predstavitve so vsi uporabniki spleta, primeran pa je tudi za otroke, starejše od prve triade.

Moj snovni vir informacij je bila spletna stran Safe.si. Zraven pa sem kaj novega izvedela še na spletni strani verywellmind.

Za temo sem si izbrala spletni bonton. Vsak dan smo na spletu in izvemo veliko informacij. Nekatere so pozitivne, nekatere pa tudi izredno negativne. Velikokrat naletimo namreč na kakšen sovražni govor in ostale neprijetnosti. Vse te stvari niso nedolžna zadeva in potrebno jih je preprečiti. Kot bodoča učiteljica razrednega pouka, ne bi želela, da bi bili moji učenci deležni kakšnih negativnih posledic “anonimnosti” spleta oz. da bi k temu prispevali.

INTERAKTIVNI VIDEOPOSNETEK – POSTOPEK IZDELAVE:

  1. KORAK: Najprej sem si zapisala “scenarij” oz. kaj želim v videu prikazati. Nato sem prosila nekaj svojih prijateljev, da so igrali v videu, ki sem ga posnela s svojim mobilnim telefonom.
  2. KORAK: V programu Openshot sem uredila videoposnetke (vsak kader je bil svoj videoposnetek, tako da sem jih dala skupaj). V Canvi pa sem izdelala umesne, tekstovne vstavke.
SPLETNI BONTON © 2021 by Arašid is licensed under CC BY-ND 4.0 
  1. KORAK: V tretjo stezo sem dodala še glasbeno spremljavo, ki sem jo našla na Pixabayu . (Astrofreq. https://pixabay.com/music/solo-guitar-rainbows-and-puppy-dogs-2573/)
SPLETNI BONTON © 2021 by Arašid is licensed under CC BY-ND 4.0 

4. KORAK: Videoposnetek sem objavila na Arnes videu.

5. KORAK: nato sem obiskala spletišče razredniIKT in preko tega na ustvarjanje novega H5p interaktivnega videa. Tam sem dodala vprašanja in trditve.

REFLEKSIJA

Pri izdelavi te projektne naloge, sem se naučila še nekaj novega o montaži videa, Canvi in H5P. Veščine, ki sem jih pridobila mi bodo zelo v korist, pa ne samo v bodočem poklicu, pač pa tudi v vsakdanjem življenju. Veliko sem se naučila tudi o spletnem bontonu, za katerega nisem vedela, da obstaja (mislila sem, da gre za neka nenapisana pravila oz. za nekaj točk nisem vedela). Žal mi je ponovno zmanjkalo časa, da bi interaktivno predstavitev izboljšala, to poletje mi organizacija ne gre najbolje. Tako da je ta del projektne naloge enak kot je bil v julijskem roku.

Največ časa mi je vzela izdelava tekstovnih vstavkov v Canvi, a sem v tem delu zelo uživala.

Če povzamem, sem se iz naloge veliko naučila in to znanje bom sedaj naprej v življenju velikokrat uporabila.

VIRI:

Avtor: Arašid

Mentorica: asist. mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Serbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije

Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Ljubljana, 28. 6. 2021

SPLETNI BONTON © 2021 by Arašid is licensed under CC BY-ND 4.0 

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost